Smått och gott

På grund av jobbet var jag en sväng i Bergen i veckan och fick tillfälle att träffa min bror. Han och Kim-Eirik har pysslat med lite reservdelar till vindrodret Boris som jag käckt stoppade i handväskan. Vid säkerhetskontrollen in på flygplatsen dagen efter så tog det tvärstopp. Den rostfria låsningsmekanismen (tänk extra stor vingmutter) väckte nämligen kontrollantens nyfikenhet. Efter det att tre mycket allvarliga kontrollanter vänt och vritt på min vingmutter kom de som tur var fram till att detta inte kunde användas som vapen eller vad jag efter ett tag förstod  – att det eventuellt skulle vara en DEL av ett vapen. Ja – jisses.. men jag ska ju bara vara glad att de håller på säkerheten och de var hela tiden mycket vänliga och för att vara helt ärlig så hjälpte det nog att en av dem faktiskt visste vad ett vindroder var för något 🙂

Shoppingen fortsätter också. Efter mycket letande och ringande så har jag nu kunnat lösa ut den extratjocka gummilisten till förluckan. Den hittade vi hos Kuntze uppe i Stockholm (Tack Andres för tipset) men det var först vid tredje kontakten med dem som de hjälpte oss – men då fick vi utmärkt hjälp och gummilisten skickades efter det att vi satt in pengar på deras konto. TIPS – ring dem – maila inte 😉 Efter lite letande så hittade vi också ett litet kassaskåp som vi ska plasta in i båten. Vi hittade det hos Arkivexpressen och det väger endast 3 kg (det står 4 i specen) och är endast 150 x 200 x 170 mm.

Magnus har lekt lite på terrassen idag. Bland annat har han konstaterat att grejorna till vindrodret passade utmärkt. Fast han hade nog roligast när han testade sin multifuel-brännare. Den är tänkt som ren nödreserv utifall att gasolköket lägger av mitt ute på något hav 😉

 2015-01-25 15.50.36 2015-01-25 15.49.35

I onsdags var det en speciell dag – då var det 100 dagar kvar till avsegling! Helt fantastiskt och nu har vi då gått från tresiffrigt till tvåsiffrigt.

Magnus var ute och tittade till gumman i fredags och fick bytt termostaten som bestämt sig för att klappa ihop. Vi vill ju inte riskera att hon fryser så här den sista vintern. Jag och syster passade på att skämma bort oss själva med lite spa-vistelse. I lördags så blev vi också bortskämda hemma hos Lotta och Freddan som bjöd på härlig middag och många goa skratt 🙂 Att det nu har kommit snö och minusgrader är inget som vi tycker om. Jag bokstavligen HATAR snö och kallt – och nu vill vi bara att allt ska hålla sig över nollgradigt och att vi får bra väder när vi nu ska börja rusta. Ingen vinter för oss – tack!!

2015-01-25 10.50.01 Utsikt från söndagsfrukosten 🙂

 

Bookmark the permalink.

2 Responses to Smått och gott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *