Båtköket

Nu kommer kokboken Båtköket!

 

Ja, gott folk så är det. I ett och ett halvt år jag jobbat och pysslat med mitt lilla projekt och nu är det så att kokboken faktiskt till slut kommer att tryckas. All matlagning ombord och matprat med andra långseglare har lett till att det som började som ett eget litet hobbyprojekt växte sakta men säkert när fler ”cruisers” ville vara med och dela med sig av sina erfarenheter.

Allt detta har lett till en fullmatad 100-sidors bok i A5-format. Som titeln säger är det jag och tretton andra långseglare som delar med oss av våra erfarenheter och favoritrecept från just våra båtkök och långseglingar, eller längeseglingar som jag brukar kalla det. I boken resonerar vi kring allt från bunkring och småkrypshantering till enkla tips för konservering och tryckkokarens många olika användningsområden samt olika former av slowcooking. Boken innehåller recept och bilder på både snabblagade grytor och lite mer avancerad mat. Vi pratar såklart om matlagning i dåligt väder och vilka varor som egentligen behöver förvaras i kylskåpet. Många av recepten är influerade av de länders kök som långseglarna och vi besökt men samtidigt är de anpassade för att även fungera med svenska råvaror. Boken är något för alla som gillar att tillbringa tid i sin båt oavsett hur låga seglatserna blir.

Båtköket är tänkt som en inspiration och idéskapare. Det är inte svårt att laga god mat ombord. Det är ju bara roligt!

Boken gick till tryck i slutet av maj och i början av juli kommer den finnas till försäljning.

Att köpa eller förboka boken:

Vill du förboka en bok innan den kommer ut i början av juli så går det bra. Priset för boken är  175 kr (plus frakt 55 kr för upp till två böcker, inom Sverige) men om du förbeställer och betalar (via swish eller banköverföring) innan den första juli 2018 är priset endast 150 kr (plus frakt 55 kr för upp till två böcker, inom Sverige).

Förbeställs tre böcker eller fler samtidigt bjuder jag på frakten.

Betalning:

Swisha till mig på 070-2700691 och ange ditt namn. Maila samtidigt till batkoket@gmail.com med namnuppgifter och leveransadress så jag vet var den ska skickas. Banköverföring går också bra. Bara maila mig med namn och leveransadress så återkommer jag med uppgifter. Det kommer också gå bra att köpa boken direkt från något av ombuden när boken kommer ut och när vi väl kommer hem till hösten så kommer jag såklart att sälja den själv.

Leverans:

Boken kommer finnas tillgänglig från och med 180701

Via PostNord

Efter första juli skickas boken via Post Nords blå påse när betalning, inklusive frakt, via swish eller bankbetalning, gjorts.  Boken skickas till den adress som angivits till mailadressen batkoket@gmail.com efter betalning.

Ombud och område:

Hos ombuden går det att köpa boken direkt men jag ser helst att ni betalar via swish till mig innan så att de slipper hantera kontanter.

Hönö och Öckerö: Anna Bryngelsson levererar boken direkt i din brevlåda. Det går också att kontakta Anna på anna.b74″@”hotmail.com

Björholmen: Sofia Sernhede på New Adventure. Bryggplats 143 och mailadress sernhede3″@”hotmail.com

Göteborg/Partille: Tina Randvik. Min fina syster har ett par exemplar i sin bil och om hon har vägarna förbi kan hon kanske leverera en bok.

Gullhomens Hamncafé: Det går att köpa boken i baren eller genom att kontakta Charlotta Andersson på charlotta.andersson”@”gullholmenshamncafe.se

Som JRSK:are går det att förbeställa boken och hämta den på första eller andra JRSK träffen under hösten 2018.

På nätet: Micke Westin är så snäll och upplåter sin webshop på www.dromresan.com så även här kan du köpa boken till samma priser plus frakt som nämnt ovan.

Bakgrund:

Båtköket säljs av mig som privatperson som ett hobbyprojekt och jag står för alla kostnader själv. Det är tänkt som ett roligt projekt men visst hade det varit kul om detta påhitt faktiskt går runt i slutändan. Så snälla, hjälp mig att sprida detta till båtklubbar, vänner och bekanta. Har ni frågor eller idéer så tveka inte att höra av er . Ibland kan det dock ta ett par dagar innan jag svarar eftersom vi trots allt är ute och seglar 🙂

Vänliga hälsningar Liv Bryngelsson på Nanny som i skrivande stund stävar mot Kanada med Grönland i siktet.

 

Comments are closed.