Säsongen 2006

Båtmässan i Göteborg Nu känns det som om säsongen så sakta kryper igång. Detta trots att snön ligger tungt och inte vill släppa sitt grepp. Som vanligt fanns det mycket roligt att titta på. Den enda båten vi gick ombord i var Bavaria 33an. Detta på grund av att Lotta o Kjetil köpt en sådan och vi inte haft tillfälle att besöka den ännu. Mycket båt för pengarna. Ljus och rymlig. Bland annat köpte vi våtdräkter för snorkling, en fibrex-korv som ska suga upp ev olja i kölsvinet, en vattentät säck att ha i jollen mm,mm

Kolla in översättningen på papperskorgen. Här kan man bl.a slänga sina käppar och sitt sällskapsdjur

cane

Skönhet!!

Skonhet

Fler skönheter, drömma kan man ju alltid… Det hade allt suttit fint med ett ankarspel.

Ankarspel1 Ankarspel2

En skönhet i våtdräkt 🙂

vatdrakt

Då var man igång med vårarbetet igen… och listan är diger – men ändå inte som förra året.

IMG_0955

Pappa i Oso

IMG_0958

Magnus på stegen till Nanny. Fem minuter senare åkte presenningen av – och självklart kom det mer snö den kvällen. Men nu är den av = vår.

IMG_0964

060408

Det går framåt – fast långsamt måste jag säga. Men jag undrar vilken vädergud man ska tillbe för att det ska sluta regna hela tiden!!! Bockarna på “att göra listan” blir fler och fler och vissa saker tar vi helt enkelt bort. Vi måste ju hinna sjösätta också. Idag har jag fått städat vid ribborna under navigationsbordet. Även under sitsen till navigationsbordet har det blivit rent. Jag tycker att jag har städat igenom båten ett par gånger vid detta laget – men jag hittar hela tiden nya ställen där skiten samlar sig. Nu är det i alla fall rent där! Jag har även börjat lägga sikaflex runt doghouset för att försöka stoppa de små irriterande läckagen av vatten som vi har – men det är ett pilljobb utan dess like och svart sikaflex är skitjobbigt att ha att göra med. Målat lite i badrummet också

Mellan innertaket och glasrutorna på doghouset satte vi ny “väv” förra året – det blev skitfult på babords sida. På styrbords sida blev det rätt bra men väven var lite gulaktig, den såg smutsig ut. Så jag har börjat med att reparera babordssidan med sikaflex. När den har torkat så tänker jag måla all väv med samma sorts färg som vi målade taket i doghouset med. Vi får väl se om det blir bra eller om jag får riva ner allt och börja om igen….

Före och efter på babords sida

IMG_1066   IMG_1069

Styrbord sida

IMG_1071Och med tanke på hur det såg ut innan så är jag mer än nöjd

tak  060409

Kladdigdag – målat väven över fönstren i doghouset och det blev ganska bra tycker jag. Det får duga för i år så får vi se vad vi gör till nästa år. Sedan har jag lagt sikaflex både här och där. Det är He—te vad sikaflex är kladdigt! men idag har jag fått tätat lite irriterande läckor runt doughouset. Nu är det bara vänta och se om man har hittat rätt ställen. Jag har även satt upp en käck prylhållare

IMG_1074

Och under eftermiddagen tittade solen fram. Tänk vad små saker kan göra en lycklig!! Man blir ju inte lite sjuk när de började sjösätta båten bredvid (Oso). Snart, snart är det vår tur.

Påsken:

Nu börjar det långsamt gå framåt, men mycket långsamt. Listan med punkter att göra växer fortfarande. Vi har fått gjort både det ena och andra – Magnus har bytt impeller, vilket är genomknöligt och jag har städat en hel del. Problemen började när vi skulle byta slangarna till självlänsarna. Det visade sig att de T-kopplingar som sitter längs självlänsslangen var hemmagjorda!. Det hänger ihop med att två av kopplingarna (inplastade stoser) är 42 mm och alla andra kopplingar idag är 38 mm i standard. Så han (dansken) har helt enkelt fått tillverkat egna. Materialet var så svagt att när Magnus skulle dra åt slangklämman så drog han sönder T-kopplingen. Så vi åkte och köpte nya kopplingar. Och väldigt många överkopplingar. Men vi tänkte inte riktigt färdigt innan vi åkte och handlade. Det var ju tre T-koppligar som alla var hemmagjorda. Det fungerar ju inte att ha sådant under vattenlinjen – men vi köpte bara en. Så nu får vi vänta tills det att affärerna öppnar igen och handla lite till.

IMG_1082IMG_1086

Vi har fått gjort lite annat smått och gott. Tvättat och vaxat hela styrbordssidan, sealat all teak, tvättat ur både för och akterruff. Dessutom verkar det som om vi lyckats få doghouset tätt. Broder Nils kom med ett tips om en liten mirakelflaska som hette Crack Sealer från Le Fant. Detta fantastiska medel är som mjölk i konsistensen men när det stelnar är det silikon. OCH det letar ner sig i den minsta spricka. Det tog mig en timma att gå över hela doghouset och nu verkar det tätt. Jag hade ju redan kladdat på en hel del sikaflex sedan innan men jag hade inte fått det helt tätt. Men nu verkar det faktiskt tätt. 🙂 Och icke att förglömma. Batteribanken är fördubblad 🙂

Akterpulpitten blev kapad

IMG_1092

Guld i linjen är på gång

 IMG_1133

Hemmahamnen på aktern

IMG_1138

060423

Ännu en helg med jobb på båten. Tyvärr tar ju allt så vansinnigt lång tid. Nu är i alla fall alla kopplingar och slangar till självlänsen på styrbords sida på plats. Men vi måste köpa lite mer kopplingar för att klara babords sida. Det jobbiga med dessa kopplingarna är att de är under vattenlinjen och därför kommer det ju stå vatten i dem hela tiden. Läcker det – så sjunker Nanny. Sedan måste jag säga att jag är lite grinig på STP produktion som ska göra vårt peke. Vi beställde peket 24 september 2005 men efter ett samtal förra veckan så är det osäkert när de kan leverera. Morr, morr, morr. Vi ska ringa ringa dem på måndag igen enligt avtalat – så får vi se. Vi har även satt i en ny gasolflaska – så nu är det en svensk installation :-). Men nu måste det till lite kvällsjobb om vi ska hinna sjösätta om två veckor. Det kan tilläggas att Oso låg på Öckerö i helgen och Vilja sjösätts på onsdag…….

060425

JIPPI!!!!!, jubel och skrik. Nu är ÄNTLIGEN alla kopplingar och slangar till självlänsarna på plats. Till priset av mycket ömma armar hos Magnus. Nu är magkänslan bra. Nu kan det bara inte läcka. (peppar, peppar)

IMG_1218

IMG_1221

Guld, guld, guld, ge mig mera guld…..

IMG_1217 IMG_1216 IMG_1214 IMG_1212

Nu syns nog inte reporna i friborden så mycket. Och ryktet säger att Sture från STB har besökt Nanny idag för att mäta för peket igen. Kanske, men bara kanske kan vi hinna få peket innan sjösättning…….

060429

Åh, vilken härlig dag. Idag har vi tvättat skrovet, vaxat, bottenmålat, bytt kylaranoder – nu är vi klara för sjösättning. Det enda som fattas är det FÖR—–DE peket från STB. Nu är det dags att börja städa salongen

060502

Nu är båten städad och klar för sjösättning. Dynor och mattor ligger på plats. Peket kan troligtvis hämtas imorgon. Men jag tror inte på det förrän det sitter på plats. I vilket fall som helst så går det ju att äta lunch i sittbrunnen – även om hon fortfarande står på land. (Suck)

060503

Jaha, då var peket hemma – men inte monterat. Det kommer nog kosta oss många gråa hår innan det är på plats. Nu laddar vi mentalt inför lördag när vi ska borra sex hål i fören (pust)

IMG_1359060506 Pekedags.

Solen sken och vi gav oss av till båten med gott mod. Vi började med att hänga upp peket i fockfallet samt binda upp det i snören i pulpiten för att hitta rätt höjd, vinkel mm. Det var inte lätt att få en känsla för båten står så inklämd mellan en buss och ett antal andra båtar. När peket väl satt på plats så hade vi bara 10 cm till framförvarande båt. Men innan dess så skulle vi gå igenom en låååååång dag. Vi fattade inte riktigt hur STB hade måttat för vi fick börja med att ta bort pulpiten! Den satt nämligen precis ivägen när man skulle skruva fast fyra av de sex genomgående bultarna. Det hade suttit fint med en monteringsanvisning så man förstått hur de hade tänkt. Men skam den som ger sig. Trots att en bult “skar” för oss så fick vi i alla fall peket på plats och vi är mycket nöjda. STB gör bra grejor, vi har ju även en badbrygga från dem – men de har ett konstigt sätt att behandla sina kunder och dess beställningar. Åtta timmar senare satt det i alla fall på plats.

IMG_1384 IMG_1382 IMG_1380 IMG_1391

060508 SJÖSÄTTNING

Tänk, det finns inte mycket som gör mig så nervös som sjösättningar. Det skulle vara höjder då. Men det gick bra. Inga läckage i de nya kopplingarna och inga sönderslitna teaklister som det blev vid upptagningen. Vädret var ju helt underbart så vi passade på att lufta motorn, som brummade igång med ett vrål, samt att sätta seglen så att vi kan sticka så fort som möjligt på fredag. Måste erkänna att nu är det myror i benen.

 IMG_1490 IMG_1480 IMG_1476 IMG_1471

060512

Premiärturen. 16:15 kastade vi loss från Marieholm. Vi tuffade ut genom Göteborg med vinden mitt i näsan. Solen sken ikapp med oss. Webaston hostade också igång och gav underbar värme hela kvällen. Vid Fotöbron mötte vi farfar Uno med hans båt. Kvällen firades med pizza i sittbrunnen tillsammans med farmor och farfar.

IMG_1502 IMG_1512 IMG_1523 IMG_1525 IMG_1538 IMG_1552 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

060513 Lördag

Tänk vad det är underbart med lördagar. Lång härlig frukost i strålande sol. Kallt och blåsigt men ändå underbart. Vi tog ett rev i storen, drog ut focken till hälften och seglade mot Marstrand i 10-12 sek/m. Underbar segling, sedan tuffade vi genom Albrektsunds kanal och ut mot Marstrandsfjorden. Där drog vi ut focken och fick en kort men fin gång mot Åstol. Uj, vad livet kan vara härligt ibland. Åstol är helt underbart vackert – vi har inte varit här på många, många år. Det blev en fin kvällspromenad runt ön och en god middag. Kvällen avslutades i “soffan” tillsammans med Star Wars – till Carls stora förtjusning. Boxer i båten – inte klokt, men bra. Mathilda var med Partille Blåsorkester i Växjö så det har varit lite tomt 🙁

IMG_1558

IMG_1545IMG_1552 IMG_1595 IMG_1591 IMG_1587

IMG_1619 IMG_1614 IMG_1603

Uj vad foton det blev – men detta var en helg utöver det vanliga – Söndagen var lika fin den och nu ligger Nanny på plats på Björholmen – och snart är det dags igen

060524 Onsdag – Kristi himmelsfärd

När vi skulle bära all packning från bilen så var det någon som vred på vattenkranen. Innan vi kom ner i båten så var vi blöta som katter. Men det löste sig. Efter ett litet tag spred sig Webasto värmen i båten och med lite hjälp av en värmefläkt var vi snart torra. Det blåste småspik den natten. Torsdagen var inte bättre. Upp till 18 sek/m VSV fast det var mestadels soligt. Nej det blev bryggsegling med kortspel, motorfixande och läsning – hur skönt som helst. Dessutom så dök systerdotter Malin upp med fika. På kvällen gick vi på restaurangen och efter det fick vi besök ombord av våra båtgrannar Alf och Britt-Marie. På fredag förmiddag ringde Lotta o Kjetil de låg i Mollesund och hade siktet inställt på Lilla Kornö norr om Lysekil. Vi hängde på. Det hade mojnat en hel det och solen sken fast fortfarande svinkallt. Det blåste ca 8sek/m mitt i näsan och resulterade självklart i motorgång. Det är ju som sagt inget kul att kryssa. Lilla Kornö var jättemysigt – kan verkligen rekommenderas. Middag i Nannys stora sittbrunn för alla åtta och en trevlig kväll med massor av småprat och krabbfiske (nio st). Sedan en promenad till andra sidan av ön. Studsbollarna Vilde och Jacob (och Carl) hoppade glatt på klipporna. Måste också säga att den nya båten Vilja var otrolig ljus och trevlig. På lördagen drog vi oss mot Lysekil medan Vilja & co seglade mot hemmabojen på Lyr. Tanken var att vi skulle tanka lite. Det är nämligen så att vår tankmätare visar halv tank. Och det skulle innebära att vi gjort av med minst 100 liter diesel i år – och det får vi inte riktigt ihop. Men tyvärr tog macken bara sedlar och då är det svårt att fylla helt och hållet. Summan av kardemumman blev att vi stannade i Lysekil över natten. Det var inte många båtar i gästhamnen kanske 8-12 st. Men en Rasmus till kom in på kvällen: Morning sun från Skärhamn. Man blir alltid lika glad när man ser en vacker båt 😉 Vi fick även besök av Livs jobbarkompis Marit med föräldrar och dotter. Alltid lika trevligt med besök. Söndagen bjöd på fin segling och helgen avslutades som den började: Med ett jätteregnfall. Självklar precis när vi skulle lägga till vid Björholmen. Men efter att ha fått upp kapellet torkade vi snabbt.

IMG_1821 IMG_1851 IMG_1862 IMG_1868 IMG_1870 IMG_1911 IMG_1883 IMG_1904 IMG_1885 IMG_1875 IMG_1877

2006-06-09

Planen var en sol och bad helg. Med tanke på SMHI:s prognos så såg det lovande ut. Men på fredagskvällen kom dimman krypande. Tillfälligt trodde vi – men inte då. Hela lördagen var grå och kall. Solen kämpade för att ta sig igenom dimman men inte en chans. Det blev en mysig spel och tv dag/kväll i sittbrunnen på Björholmen. Tyvärr så spelade inte Sverige så trevligt! Söndagen bjöd dock på bättre väder och vi fick alla vår beskärda del av bränd hud. Vi kom helt enkelt inte längre än Björholmen denna helgen. Men Vilja & Co ligger numera också på plats och det räknar vi med blir jättetrevligt. Tyvärr så missade vi Erling och Helenas besök med en timme på söndagen. Fast det får vi nog tillfälle att ta igen senare.

IMG_2151 IMG_2142 IMG_2137 IMG_2135

2006-06-15 En sådan här vecka var det inte lätt att jobba. På torsdagen gav vi upp och åkte ut till Nanny igen. Fotboll i sittbrunnen igen. Dagen efter kom vi upp i ganska god tid. DMI gav oss 6 sek SW så det var utomskärs läns mot Hållö. På vägen dit tyckte jag kylskåpets termometer var konstig. Den visade sig att det inte var termometern som det var fel på utan kylskåpet. Vi lade i alla fall till längst inne i viken vid bron och fick en härlig kväll med grillade revben. Att vi dessutom hade en lite mindre brand ombord behöver vi inte prata mer om 😉

IMG_2192 IMG_2189 IMG_2188 IMG_2180 IMG_2176 IMG_2170

Att sedan bränslemätaren fick ett spel och styrbords lanterna lade av behöver vi inte heller prata om. Vi tog en tur till Kungshamn och köpte ny mat och kylklampar. Vi tittade även in i båttillbehörsaffären i Smögen men deras kylskåp hade fel mått. Så vi tuffade iväg i jakt på en boj. Vi hitta en ost om Malmön, vid Grötö. Hur vackert som helst. Carl o Mathilda vågade äntligen köra gummibåt som planade – så de hade riktigt roligt. Ligga i boj är skönt Söndagens tur hem blev lite blåsig men härligt. Solen klarade tyvärr inte av att ta sig igenom molnen. Men bränslemätaren fick för sig att fungera igen. Lanternan tar vi en annan dag. Lite småfel ska inte få förstöra en så härlig helg 🙂

IMG_2202 IMG_2199 IMG_2195

2006-06-19

Beslutet om nytt kylskåp var inte lätt men det gamla går på freon (urk) och äter ström så vi blir skogstokiga. Det blev ett Isotherm 49l med ASU. Tack vare Thomas och Johan lyckades vi få loss det till ett riktigt bra pris dessutom. Tack, tack. Nu får vi se när det kommer och om vi hinner få det monterat till midsommar.

2006-06-22 Midsommarhelgen

Vi och halva södra Sverige begav oss till Tjörn. Det tog sin lilla tid men det får vara man vara beredd på när det är midsommar. Tina o Thomas hade åkt en stund innan och hade packat båten med sina saker. Vi hade med oss kylskåpet – vilket Magnus installerade på en halvtimma. Och ytterligare en halvtimma senare så hade vi is. STRÅLANDE helt enkelt. Vi landade hos Lotta o Kjetil på kvällen och kom inte i säng i vettig tid alls! Det blåste och regnade kraftigt hela natten. När vi vaknade mitt på dagen eller så blåste det MYCKET – men solen sken. Efter en härlig frukost gick vi ut och det hela slutade med att vi hamnade i Mollösund 40 minuter senare. Det var förvånande nog inte ens halvfullt. Vinden gjorde nog sitt till. Midsommarmat och sedan en promenad och ett litet besök på pubben. Hur kul som helst. Thomas beställde konstiga drinkar och hela personalen var med och förklarade hur man skulle dricka dem. Kvällen avslutades med Yatzy i sittbrunnen. Tina vann – hon måste fuskat!! Men Mathilda räknade så det bör ju stämma 🙂 Midsommardagen gick vi till Stocken och hälsade på Susanne och Peter i deras underbara hus. Sicken utsikt! Det är bara att gratulera till köpet. Eftersom vi känner en hel del folk på Stocken så fylldes snart sittbrunnen på Nanny. Efter det att Sverige spelat 10 minuter fotboll och låg under med 0-2 mot Tyskland tog Tina, jag, Thomas och Peter hans båt och åkte till Tvestjärten för en snabb visit hos Stig. Efter matchen blev det grillning och härlig solnedgång på terrassen. Söndagen bjöd på stiltje och regn. Vi tuffade hemåt och tog svängen runt Lyr för att det helgen inte skulle ta slut. Självklart ville Tina fiska så vi fick slänga ut dörjen. Men till min stora lättnad så blev det ingen fisk. Kylskåpet fungerade galant hela helgen och försåg oss med kall mat och dryck. En mycket lyckad midsommar helt enkelt – som avslutades som den började – med bilköer.

IMG_2223 IMG_2244 IMG_2255 IMG_2263 IMG_2267

2006-06-30 När vi kom upp på fredagen låg mamma o pappa på gästbryggan med Oso och vi fick en underbar middag. Sedan träffade vi Lotta (gick på samma gymnasium som Liv) och hennes sambo som köpt en NY HR 34 vid namn Happie Razzie. Den var skitsnygg. Bara att gratulera – GRATTIS!! Vi ser fram emot en runtvisning i båten när tillfälle ges. När vi vaknade på lördagen hade mamma i pappa redan gått, men det var ju inte så förvånande. De skulle till Lysekil och träffa broder Nils med hans son Ole-Andre som transportseglat en båt från Bergen i Norge. De ska ut och segla med Oso en vecka eller så. Vi fixade så kylskåpet stod ordentligt och monterade manöverpanelen. Och så gjorde vi en luftning av motorn… Varvtalsproblemet har börjat igen 🙁 Sedan gick vi till Sjöstugan vid Nösund. Magnus och bandet Twisted Transistor var inbjudna att spela på en fest där. Ut på eftermiddagen kom resten av bandet och när de roddade så satt vi tjejer i sittbrunnen med ett glas vin och solade. Bra arbetsfördelning vill jag säga. Kvällen och spelningen blev lyckad. Bland annat så träffade vi en fd. arbetskamrat till Liv från Arla, Svante och hans fru. Liv fick lite dåligt samvete över att det var så länge sedan hon var och lunchade på Arla – vi får göra något åt det efter semestern. Om man bortser från att Liv var tvungen slå huvudet i vinschen ut på natten så var det en riktigt lyckad kväll. Söndagen var en helt underbar. Tyvärr var dagen och helgen i sig alldeles för kort……..

IMG_2337 IMG_2338 IMG_2344 IMG_2346 IMG_2353 IMG_2354 IMG_2359 IMG_2365

060714 SEMESTER:

Äntligen rent ut sagt! Efter att ha handlat mat på Kållekärr landade vi i sittbrunnen. Tyvärr fick Magnus inga färska räkor. Fiskbilen tog 259:-/kg så det fick vara till en annan gång. Ut på kvällen blev vi inbjudna till Mats och Elisabeth som har en Draco som ligger lite längre bort på bryggan. Hur trevligt som helst. Fullständig bleke med en fantastisk måne.

060715 Lördag:

Strålande sol och morgondopp. Magnus hittade glappet till lanternan så nu funkar allt ombord. Vid 12 tiden gav vi oss ut och lämnade Stigfjorden och gick för motor norrut (stiltje). ALLVARLIGT TALAT – jag har aldrig sett så mycket båtar under alla mina år på sjön! Och så har vi ju alla dessa som inte kan det här med väjningsregler PUST. Innanför Krokesunds gap var det nog. SKXbojen var ledig så vi tog den och badade. Det var så skönt att vi låg kvar över natten. Anders o Marita skulle ha kommit förbi men råkade ut för motorhaveri på vägen så det fick vänta. Helt fantastisk solnedgång. Något vi skulle bli bortskämda med skulle det visa sig.

IMG_2468 IMG_2465 IMG_2462

060716 Söndag:

Strålande sol! Lite lagom med vind – men fortfarande lika mycket båtar – vi drog ut focken och seglade mot Lavön för att hälsa på Kent o Bella. Bella jobbade så det vara bara Kent hemma. Det var kul att träffas igen för det var ett tag sedan. Inga långa dagsturer – men vad gör väl det när man har SEMESTER!

060717 Måndag:

Strålande sol! SV och lite över 10 sek. Målet för dagen var Bassholmen men där var fullt och eftersom vinden skulle vrida till Nord så kändes det inte kul att ligga där med vinden in i häcken. Fiskebäckskil var fullt! Men vilka härliga hamnvakter de har. De kommer ut och möter upp i gummibåt och talar om var man kan ligga. Mycket bra service. -Ring och boka på förmiddagen om ni kommer in sent var tipset. Jaha tänkte vi och gick vidare till fiskehamnen i Lysekil – fullt!, stora hamnen i Lysekil – JÄTTEFULLT!! Jo, vi hade kunnat knö oss in och få en plats som femte båt eller nå´t. Vi ringde Anniz som har sommarstuga i Lysekil för att höra om hon hade några kontakter men nej, nej. Så vi gick vidare och nu blåste det upp till 15 sek. Vi gick till Lilla Kornö och gissa – där var det fullt – nästan fullt. Allra längst in vid bryggan var det en smal plats mellan en Najad och en stolpe. Det var ett klart gränsfall men med lite milt våld fick Nanny plats. Vi fick lägga en sittdyna mellan Nanny och stolpen men vi låg jättebra. På kvällen klättrade vi upp på berget och nu blåste det BRA vill jag säga. Men nere i viken var det lugnt och fint. Anniz ringde igen och vi bestämde att vi skulle försöka träffas dagen efter.

060718 Tisdag:

Strålande sol! Vi tog hamnkaptenen i Fiskebäckskil råc och ringde och bokade plats. Efter en härlig segeldag så kom vi in till hamnen. Där möttes vi av hamnvakten som visade oss till vår plats. Det var en privatplats som för tillfället var ledig – fin fint. Trevligt ställe det här. Rena och fräscha duschar samt trevlig personal. Enda nackdelen är väl att det är långt till livsmedelsaffären samt att det är en Tempo…. Anniz dök upp på eftermiddagen och det blev mycket prat om allt möjligt.

060719 Onsdag:

Vi lämnade hamnen vid 06 tiden och tog sikte på Aalbæk. Solen sken och med fullt sträck i både stor och fock blev det en härlig översegling. Vi fick hjälpa till lite med motorn ibland men men…. Aalbæk har den vackraste stranden vi någonsin varit på. Vi stannade i två soliga dagar. Danmnark är härligt!!

060721 Fredag:

Molnigt! (hm) Korttur till Rönnerhavnen norr om Fredrikshamn. Det låg åska i luften och då blir ju jag alltid nervös. Rönnerhavnen är ett mysigt litet ställe med en båtklubb som serverar mat. Vi tog oss in till Fredikshamn till fots (missade bussen med 20 meter) Nu kom solen och det blev varma fyra kilometer. Som tur var hittade vi en pub på vägen 😉 Lite shopping inne på gågatorna. Magnus försökte köpa sjökort med det gick inte alls. Enda affären stängde 14:30 på fredagar och hade dessutom helgstängt. Eftersom det kom en regnskur och det var långt så blev det taxi hem. Hela 70 Dkk.

060722 Lördag:

Strålande sol! Vi gick till stranden, som inte var alls så fin som den i Aalbæk. Fullt av fimpar och själva sanden var full av vassa snäckor. Vi fick badat i alla fall. Sedan slog skalbaggarna till!!!!! De var små men urk vad irriterande. Vi fick panik och flydde mer eller mindre tillbaka till båten. Danmark är trevligt men vi var trötta på all sand. Det går ju inte att bada från båten i Danmark och de har inga naturhamnar. Vi bunkrade lite öl och under kvällen tittade på en DVD med mr Rowan Atkinsons enmansshow vi inhandlat under dagen. Jag har nog aldrig hört Carl o Mathilda skratta så.

IMG_2506 IMG_2504 IMG_2500 IMG_2495

060723 Söndag:

Strålande sol! (börja bli lite tjatigt va?) Vinden var västlig så vi gick tidigt på morgonen mot Hönö. Tyvärr blev det totalt bleke så det blev motorgång hela vägen. Vi mötte upp med farfar Uno och farmor Ingela på Hönö röd och badade ett tag innan vi gick in i Klåva. På kvällen gick vi till glasskaféet och tog en glass samt tittade/pratade med folk. Farmor känner verkligen ALLA på denna ö!

060724 Måndag:

Strålande sol! Ingela denna underbara människa dök upp med både rabarberpaj och bil. Vi åkte till affären och fick fyllt båten med mat igen. Ut med seglen och norrut igen. Vi hamnade på Söholmen norr om Instön. Det blåste rätt friskt men efter lite fix så låg vi ganska bra. Rabarberpajen var helt ljuvlig! Självklart fick vi inte ligga själva utan fick snart grannar. En båt med två äldre helt och hållet förvirrade herrar lade till bredvid oss. Jag ska inte hänga ut någon här men jag kan säga så mycket att jag höll på att bli dragen i sjön och vi kunde inte sova när de gick tidigt på morgonen. Vi fick gå upp och ha lite koll……. Värre var det för en båtgranne längre bort. Han satt fast stenhårt mellan fyra stenblock i lågvattnet och det tog en timme, ett antal tampar ett fall och ca 7 personer för att få loss dem. Vad ska man med tv till i båten – det finns ju någonting att titta på hela tiden! Och nästa gång är det säker vi som står för underhållningen 😉

IMG_2520 IMG_2529 IMG_2522 IMG_2530 IMG_2521 IMG_2545

Vi seglade i sakta mak till Svanesund (i strålande solsken!) och mötte Anders, Marita, och barnen. Det var två år sedan vi var där och sommarstugan höll numera på att bli permanentboende. Med pool måste tilläggas. Och uj vad fint de har fått det. Deras terrass med den fantastiska utsikten går inte av för hackor heller. Den enda nackdelen är monsterbacken man måste gå upp från bryggan… Ut på kvällen vid hemgång var vi utrustade med var sin ficklampa för att ta oss ner för branten. Det var inte bara Carl som tyckte det var lite läskigt att gå genom bäcksvarta skogen när fåglarna prasslade i buskarna ackompanjerade av Magnus ljudeffekter.

IMG_2556 IMG_2555 IMG_2553

Strålande sol. Vi hissade segel och gick söderut mot Stigfjorden. När vinden dog ut och vi bara gjorde 1,5 knop slängde vi i en fender med en tamp i och badade. Magnus muttrade om att vi bromsade farten men det slutade med att även han badade :-). Sedan rodde Mathilda efter och bredvid båten för att få lite träning. Då seglar man inte snabbt. Men som jag sagt innan – vem har bråttom – vi har ju semester. Vi lade till vid Kälkerön och ett par timmar senare så dök Vilja & Co upp. Det blev mycket badande, grillning, sagoläsning och massor av skratt.

IMG_2571 IMG_2565 IMG_2581 IMG_2593 IMG_2586 IMG_2583

Torsdag 060727:

Strålande sol! Vi låg kvar på Kälkerön och fortsatte badandet. Kalle dök upp på eftermiddagen med sin son Jesper. Det var både trevlig och bra. Mathilda hade nämligen trillat på badbryggan och skadat foten (efter det att hon blivit getingstucken) och Kalle är akutläkare. Kalle tyckte att vi borde låta röntga foten. Eftersom det var så sent på eftermiddagen bestämde vi att åka in med henne tidigt dagen efter. Och efter ett tag så gjorde det inte så ont utan hon kunde bada iallafall. Så vi fortsatte allihopa att ha jättetrevligt!

IMG_2603 IMG_2605 IMG_2622 IMG_2627 IMG_2633 IMG_2635IMG_2646

Fredag 060728:

Molnigt (vad har hänt?) Vi gick upp vid åttatiden och tuffade till Björholmen. Magnus o Mathilda åkte till Kungälvs lasarett medan jag och Carl städade båten. Vid 20 tiden var de tillbaka efter en lååååång dag med Björn i sällskap. Och foten? Den var det ingen fara med – den var bara stukad.

Lördag 060729:

Strålande sol! Strömavbrott på Björholmen igen – och inget vatten fanns det heller 🙁 Efter en lång sovmorgon och lång frukost så tuffade vi iväg igen. Eftersom vinden var lika med noll så blev det motorgång. Och vi kände oss som kokta fiskar med en gång i värmen. Vi gick in i en vik norr om Krokesundsgap och hittade en fin parkeringsplats där vi kunde lägga tampar åt fyra håll. Sedan var det dags att bada! Björn brukar inte vara så pigg på att bada men han slog personligt rekord genom att bada tre gånger på samma dag! Men så var det 23 grader i vattnet också. Dessutom gjorde han om förra sommarens bravad genom att bränna sig totalt på ryggen!

Söndag 060729:

Strålande sol och urvarmt. Långt bad innan, under och efter frukost. Trots svag vind så seglade vi. Det får finnas gränser på hur mycket man kan gå för motor. Vi hade inget bestämt mål utan gick norrut. Söder om Gullholmen mötte vi Håkan och Pia med Grand Banksen Vanja. Björn skulle hoppa av för att ta sig till Gbg och jobba och när vi hörde danska vädret så var det bara prat om åska, åska och åter åska. Och det är ingen hemlighet att jag inte gillar åska! Så valet föll på Lysekil. Varför vet jag inte – vi gillar inte Lysekil heller. Det är så mycket bös där. Det är OK om man får tag i en bryggplats med boj. Men ligga bredsida det är inget roligt. Vi hamnade som andra båt bredsida och fick snabbt tre båtar utanpå. Och självklart fick vi hamnens värsta partybåt framför oss. Helt plötsligt så dök Stefan Lagerqvist upp. En bekant från orkestertiden. Han jobbade med Match Racingen som skulle vara senare i veckan. Kul med besök. Han berättade att han hade seglat till Azorerna med sin L32:a IMPONERAD är ordet! Efter en god middag på stan tog Björn sin STORA, TUNGA militärryggsäck på sin sönderbrända rygg och lämnade oss för i år. Vi hoppas självklart på ett besök nästa år också. Och undertiden hade partybåten höjt nivån. Det var lite jobbigt när de började bada från vårt peke….. Men de gav sig till slut och sedan drog åskan

IMG_2652 IMG_2659

Måndag 060731:

Vi vaknade på morgonen av att regnet smattrade på taket. En klart ovan känsla vill jag lova. Jag fick ta fram jackan för första gången på semestern. Men vi tuffade iväg med kapellet uppe och lekte motorbåt och det gick ju bra. När vi nådde Sotenkanalen var det strålande sol och bikiniväder igen. Väl framme i Bovallstrand där det var överknökat jättefullt fick vi i alla fall en plats men med vinden in i häcken och det är aldrig trevligt. Vinden ökade en hel del och det var flera båtar som tappade draggfästet så gummijollarna gick varma med draggutläggning. David, Peter och söta Rufus dök upp precis till middagen och det var inte igår vi träffades. En mycket trevlig kväll med massor av minnen.

Tisdag 060801:

Strålande sol!. Nu var vi badsugna. Carl och Mathilda sov när vi gick ut ur hamnen. Vi tänkte bara ta en SXK boj runt hörnet och äta frukost där. Tyvärr var bojen upptagen men vi gick in i viken för att ta en koll och tänk vilken tur man kan ha. Den andra båten gick precis när vi kom fram och sedan åt vi en jättefrukost! Vad mat smakar gott när man har vacker utsikt till. Sol och bad hela dagen och vi kom aldrig längre denna dagen. Vi låg så bra och på kvällen blåste det gott och väl över 15 m/sek. Och det drog in några svarta moln – fast vi klarade oss utan regn i alla fall.

IMG_2730 IMG_2728 IMG_2725 IMG_2722 IMG_2719

Onsdag 060802:

Stråland sol!. Fast vind över 15m/sek och DMI pratar åska. Vi seglade vidare till Fjällbacka och efter lite snurrande i hamnen och samtal med en mycket trevlig hamnvakt så hittade vi en ledig plats nästan längst in. Och på platsen bredvid så låg Elisabeth och Mats med dottern Therese i deras Draco. Hur kul som helst. Vi gick på utflykt tillsammans igenom Kungsklyftan där delar av filmen Ronja Rövardotter spelades in. Och så skulle vi upp på toppen av berget också. (PUST vad trappor). Mathilda och Carl var också mycket nöjda när vi hittade ett trådlöst nätverk så de kunde surfa lite och återknyta till “verkligheten”…. På kvällen kom det faktiskt ett åskväder med tillhörande regnskurar. Men vad gör det när man har kapell 🙂

IMG_2753 IMG_2755 IMG_2739 IMG_2734

Torsdag 060803:

Strålande sol: Och kulingvarning. En liten korttur till Hasslösund. Bra ställe att titta på båtar men gud vad skvalpigt.

Fredag 060804:

Strålande sol: På lördagen ska vi på bröllop på Sunds herrgård så vi seglade till Henån där Hanna och Johan bor. De ska också på Marit och Peters bröllop så vi ska ta oss dit tillsammans. Vi lyckades att pricka Henån dagarna (varför och åter varför?) och träbåtsfestivalen (urvackert!, sicka skönheter!)

Lördag 060805:

Strålande sol och HETT! Seriöst – hur varmt kan det bli??? Carl o Mathilda fick båten helt och hållet för sig själva medan vi motvilligt tog på oss finklänning och kostym. När man har levt i badkläder i tre veckor känns det väldigt konstigt med kläder! Hett, hett, hett. Vilken fantastisk herrgård de har! Bröllopet var hur bra som helst och maten helt underbar (Peter är ju kock….) och gifta blev de. (eller hur var det med det?)

IMG_2840

Söndag 060806:

Strålande sol i vanlig ordning. Vi gick till Ljungskile och hämtade Carl o Mathildas kompisar Martin o Anna. Vi var tvungna att stanna flera gånger och bada på vägen. Härligt med svensk sommar 🙂 Vi hamnade på Kälkerön än en gång. Det badades, klättrades på klipporna och roddes i ett kör.

Måndag 060807:

Mulet!!!!!! Hör och häpna. Alla barnen gick på utflykt på öm och kom hem och var totalt fästingbesudlade. Vi gick till Lilla Kornö och där fortsatte badandet. Solen var självklart tillbaka igen. Vi fick besök av Göran och Inga – Lill som hittat denna hemsida. De kom ombord och det är verkligen rolig att prata med Andra Rasmusägare. Vi besökte även dem i deras Julia och fick lite tips om var man kan sätta en skylight mm.

Tisdag 060808:

Ordningen återställd! Strålande sol igen. Vi bestämde oss för att ligga kvar. Alternativet var Smögen men det var väldigt mörkt in över land så vi låg kvar som sagt var. Magnus tog gummibåten in till fastlandet och köpte glass och undertiden dök Elisabeth och Mats upp. Medan vår båt blev ett hårdrocksnäste så satt vi i Elisabeth och Mats båt och njöt av vädret. Vi gav oss även ut på en jätte-klätter -tur för att “ta ner solen” och sedan blev det nattbad.

IMG_2868 IMG_2887 IMG_2872 IMG_2893

IMG_2906 IMG_2909

Onsdag 060809: Strålande sol som vanligt. Men det drar mörka skyar över land. Lite trötta i huvudet gick vi mot Smögen medan ungarna sov. Anna och Martins mamma mötte upp vid 11 tiden. I Smögen händer det ju alltid en massa saker. Magnus och jag satte oss ner och tittade på skådespelet. Det var tappade blylinor (inklusive ankare då..) Det var båtar som lade till utan ankare. Det var sälar inne i hamnen och badande hundar som själv klättrade upp i båtar via badstegen. Det var glada storfestande Norrmän, och även gummibåtar som “försvann” mm mm. Magnus njöt av räkor och resten av familjen fick taco buffé. Vi träffade även på Hanna o Johan i Hanny och sedan kom även Happie Razzie in och lade till ett par båtar bort. Det är inte helt fel att sitta och titta på folk på bryggan heller. Men det var inge vidare nattliv. Dött som bara den. Det verkar faktiskt som om den mest hysteriska delen av säsongen är över. Så också vår semester. Det gör ont att erkänna det men det börjar faktiskt lida mot sitt slut 🙁

Torsdag 060810:

Mulet och regnet hänger i luften. Vi gick söderut igen och tänkte lägga oss på Ussholmen. Men när vi väl var där så strilade regnet ner och det kändes inte så lockande så vi gick vidare till gamla kära, trygga Björholmen istället. Väl där så kom det vackra vädret självklart tillbaka men man ligger ju bra på Björholmen.

Fredag 060811:

Strålande sol -för sista gången. Städa och skura båten. Hur i hel–te kan fyra veckor gå såhär fort. Nu ska vi ha två dagar hemma och tvätta samt bearbeta ångesten för att börja jobba igen. Det är lite fusk att ungarna har en hel veckas ledighet till…. Men men det är bara en vecka så är vi tillbaka på Nanny igen. När vi packade i bilen kom regnet och det kändes ganska skönt – att vädret hade varit med oss i fyra veckor och nu när vi åkte hem så kom det riktiga regnet.

Lördag 060819:

Tjörn Runt från sittbrunnen. Inte helt fel. Det regnade fram till eftermiddagen sedan fick vi en underbar kväll. Vi hamnade hos Mats och Elisabeth som hade båda tjejerna, Fanny och Therese, med. Trevligt som alltid och denna gången med nyplockade björnbär 🙂 Vi ser fram emot biokvällen med Göta Kanal 2 när den blir aktuell. Bryggseglings helg helt enkelt!

Lördag 060826:

Efter en mycket trevlig fredagskväll hos “Rofsingen” kom vi upp till Björholmen vid 12 tiden på lördagen. Vi satte segel och tog oss söderut för en gångs skull. Varm och soligt. Men vi gick mot regn. Vi lade till på Dyrön, norra hamnen och fick precis upp kapellet tills det att regnet kom. Och sedan mullrade åskan omkring oss medan regnet strilade. Fast det var ingen vind så på det hela stora var det väldigt vackert. och framförallt mysigt Tur att man har en “supstuga” som håller tätt. Vi gick en tur och tog en öl på uteserveringen på restaurangen. De hade kräftskiva på insidan så för min säkerhets skull så höll vi oss på utsidan under markisen….

Söndag 060827:

Tro det eller ej , men solen trängde igenom molnen och vi fick en fin tur hemåt. Vi försökte att tanka i Skärhamn men den tappen var stängd!!! Det är ju faktiskt fortfarande augusti så det var lite förvånande. Men vad vackert det är nu. Det är bara en bråkdel så många båtar som för tre veckor sedan – bergen är alldeles lila av all ljung och det är tyst och stilla – helt underbart helt enkelt!

Fredag 060901:

Jaha – då var det september. Var tog juni, juli och augusti vägen? någon som vet. Jag hängde i alla fall inte med alls!!! Och idag när vi skulle ut till båten så hade vi två jättesjuka barn hemma. Även om man längtar som en tok till båten och vädret är underbart så kan man inte dra med sig två febriga och snoriga barn ut i båten. Så det fick bli en helg hemma istället. Och det resulterade i ett ommålat storarum OCH upptäckten av fukt/vatten i hela källare. Typiskt, hade vi åkt till båten hade vi inte upptäckt fukten och jag hade varit glatt ovetande. I alla fall i ett par dagar till…….

Fredag 060922:

Som sagt äntligen. Vi kom upp på fredagen med strålande solsken i bagaget. Och en massa vind måste jag tillägga. När vi åt middag så blev det helt stilla. Total stiltje och en underbar kväll och solnedgång. Tänk att man aldrig tröttnar på en solnedgång – det är ju så vackert. På natten ökade vinden och det var rejäl aktivitet i rigg och tampar under natten. På lördags förmiddag så hade vi vindar upp till 15 meter/sek. Men eftersom vinden kom från sydost så var det ingen sjö att tala om men jag tyckte nog att det blåste i mesta laget. Men vid 12 tiden så tog vi oss ut och förbi Mollösund. Därefter drog Magnus ut focken och vi fick en hyfsat behaglig tur till Ellös. Livs kursare Anna skulle vara där på lördagen och hon ville gärna se båten så varför inte tänkte vi. Efter ett stund i sittbrunnen fick vi syn på en HR312 som seglade utanför hamnen fram och tillbaka på halv fock. Vi antog att något var fel och vi såg dessutom att han var ensam. Efter ett tag så tog hans fru som stod på kajen och väntade kontakt med oss. Han hade motorproblem och var osäker på hur han skulle lägga till för segel. Vi försökte guida in honom via telefon och handviftningar men det gick inte alls. Så vi satte motorn på jollen och Magnus gick ut för att agera hjälpmotor. Som tur var så hade det mojnat rejält och med en knuff här och en knuff där så fick vi honom i land med en tamp bak i en boj. Båten skulle få sitt teakdäck renoverat och när killen som skulle göra jobbet kom så fick de besked att de inte kunde ligga kvar där de låg. Det var för utsatt. Som tur var så kom det en segelbåt storlek större (44 fot eller nå´t) till undsättning. När HR 312 låg bredvid honom för bogsering in i hamnen så såg det ut som han hade en jolle på sidan. Men allt gick bra och båten hamnade på rätt plats och jättesegelbåten fick plats längst ut på bryggan efter lite omförflyttning av andra båtar inklusive Nanny. Kvällen var helt underbar (i vanlig ordning) tyvärr hade Anna bara tid att sitta i 10 minuter men vi får väl ta det en annan gång. Söndag morgon var det total stiltje och det blev motorgång hem. Vi tog svängen om Stigs magasin på Tvestjärten för att se om han var hemma. Han satt på bryggan och pratade andra gäster. Men han ropade att den nya bryggan snart var klar och då var vi mer än välkomna. Ett erbjudande som vi säkert kommer att ta fasta på. Om det inte blir i år så lär det bli nästa. Här kommer i alla fall ett gäng kort från en skön höst sommarhelg.

IMG_3172 IMG_3179 IMG_3175 IMG_3187 IMG_3214 IMG_3224

061008:

Jaha – och då var man sjuk igen!! Tanken var att ta ner Nanny till Hönö och låta henne ligga där ett par veckor innan vi lyfter. Men med kulingvarning mitt i näsan och mitt tillstånd så kändes inte det som en bra idé. Magnus har varit uppe på Björholmen idag och kollat både Nanny och Vilja. Vattenståndet var ca 80 cm högre än vanligt så det var stor press på tamparna. OCH det verkar som om någon har varit på en av våra förtampar med en kniv….. Hoppas verkligen att det inte är så!!. Men annars ligger Nanny bra i vinden. Värre var det för andra båtar. En fin träbåt hade fått hela fören inslagen när den legat och “huggit” mot bryggan. Sorgligt 🙁

061014 Lördag:

Idag har Nanny lämnat Björholmen för denna säsongen. Vilja och Cayenne låg kvar och många andra båtar. Det är med sorg i hjärtat vi tar ner Nanny idag. Men vi har inte så mycket att välja på. Eftersom vi måste dränera huset och detta inte görs av sig själv (tyvärr) så måste vi börja förbereda för upptagning. Vi hämtade farfar vid färjan på morgonen och körde upp till Björholmen. Magnus, Carl och Farfar tog ner henne medan jag fick köra bilen. Helt klart är att jag missade en kanondag. Men bilen kör sig inte själv…. Tyvärr var Lennart (autopiloten) på dåligt humör och ville inte fungera alls! Han har varit lite grinig då och då i det senaste så vi får nog ta en titt på honom en dag. Men så har vi ju Carl också! Han fick styra när Magnus installerade kartprogram på farfars nya bärbara. Väl framme på Hönö tog de svängen inom mastkranen och Magnus klättrade upp för att kolla hur det stod till i toppen. Vi har ju inte tagit av masten på två år och tanken var att den skulle ner i år. Men allt såg tipptopp ut i toppen så varför ta av den då? Den enda man kunde anmärka på var en rostig bricka men den håller lätt i ett par år till. Vi sparar massor av jobb och riskerar inte att ha sönder några av instrumenten. Dessutom är det lätt att täcka båten när bommen sitter på! Så får det bli. Mast på i år också! MEN vi måste ha två stöttor till. HJÄLP oss! Nu börjar vinterns “att göra” lista ta form. Men planen är att hålla den så kort som möjligt. Jag vill fira Påsk i Nanny!!!

IMG_3298 IMG_3295 IMG_3286 IMG_3313 IMG_2799 IMG_2808 IMG_2775 IMG_2807

061110 Fredag:

Nanny står på land 🙁 Aldrig roligt att ta upp. Men nu står hon där stadigt och bra. Har ni sett den lilla, lilla trucken som lyfter Nanny. Snacka om att ha ont i magen. Som tur var så stod Farmor bredvid så jag kunde krama hennes hand…. Fram med nya och gamla stöttor och med lite pill så står hon stadigare än någonsin. Farfar var snäll och hjälpte oss och Farmor kom med fika – och Magnus o Liv gör grimaser 😉 Med vatten och el precis bredvid så det blir bra till våren. Hon är helt tömd på allt i tygväg och och tvättmaskinen går varm med tampar och annat. Funderar på att köra kapellet också men vet inte om jag vågar. Nu laddar vi för nästa vår. SNÖ? nej,nej detta blir en rekordkort och varm vinter 😉

IMG_2921 IMG_2933 IMG_2944 IMG_2948

061119 –

I helgen hade vi besök av Mats o Elisabeth som har Dracon på Björholmen – mycket trevligt och längtan till sommaren och båtlivet blev inte mindre. Rasmusen Vigga har lagts till under Andra Rasmusar. Nanny har fortfarande inte fått någon presenning – men det ska inte snöa i år har jag bestämt! Och regnet det bara öser ner…….

061128 –

Det är mörkt när man går till jobbet och det är mörkt när man åker hem. Som tur är så vänder det snart. På grund av alla aktiviteter i familjen så har vi FORTFARANDE inte fått någon presenning på Nanny. Och inte blir det någon tid över till det denna helgen heller. Men å andra sidan är det 12 grader varmt så någon snö tror jag inte det kommer på länge. Det är snarare kapellet som fortfarande sitter på som vi är lite oroliga för. Annars – Magnus lägger plattor efter dräneringen och jag vinterpysslar lite .. Och regnet fortsätter att ösa ner……………………………………….

IMG_3523

061216 – ÄNTLIGEN

så fick vi på presenningen. I halv storm och strålande solsken så fick vi i alla fall på den över den byggda träställningen. Troligen är presenningen för om masten alldeles för tunn men vi får se vad som händer. Vi hoppas på en mild och blåsfri vinter. (Hrmpf…) Och mörkt är det där ute. Men efter den 21 december så vänder det. Då blir varje dag ljusare och drömmen om havet växer sig lite starkare dag för dag.

IMG_3588 IMG_3589

061227 –

Som mellandags pyssel har jag byggt om sidan lite. Andra Båtar är numera utbytt till Andra Rasmusar. Andra Båtar blir en underflik till Andra Rasmusar. Vill ni ha en bild publicerad på er Rasmus är det bara att maila den till mig. Sedan har jag tagit bort Sköna bilder mm. Annars så ser det mesta ut som vanligt, jag har bara ändrat i ordningen på flikarna. När det gäller båtpyssel så har jag lagt vårt kapell i blöt med Vanish. Eftersom vi har MASSOR av mögelslag så hoppas jag på ett litet mirakel här…..

061229:

Vi var på Göta Kanal II med Mats o Elisabet från Cayenne. Hur kul som helst! Lagom löjlig humor för oss. Och sedan var det några riktigt snygga segelbåtar med i bakgrunden för att inte tala om den “finkänsliga” produktplaceringen. Projektet med kapellet och Vanish har gått ganska bra. Mycket att möglet är borta men inte allt. Det får vara som det är, så nu ska vi bara få till en vettig impregnering på det hela. Men det tar vi under Säsongen 2007 för det är det faktiskt dags för nu. Planerna för sommarens semester börjar också ta fart. Vi pratar om Limfjorden. Vi gick till Aalborg 2005 men i år tänkte vi gå längre in i Limfjorden och utforska den i år. Förhoppningsvis så kan vi “lura” med oss Vilja på turen. Om det är någon som har några tips på vad man inte bör missa, bra ankringsplatser eller liknande så hör gärna av er. Planering är ju nästan halva nöjet. I alla fall i vintermörkret. Nu är det inte långt kvar till båtmässan 🙂

SLUT FÖR I ÅR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *