Targabåge i kyla

Vi gick upp redan vid åtta till ett strålande solsken och började plocka undan och förbereda inför dagens stora jobb. Vi tömde allt som låg i akterruffen och det mesta av det hamnade i förpiken. Eftersom vi använder akterruffen som garage så blev förpiken mer än knökfull. Solen sken och temperaturen låg strax under nollan. Vi hade hoppats på att temperaturen skulle klättra lite till för så fort solen försvann så blev det grinigt kallt – men icke sa nicke! Vi fick stå ut med ett par minusgrader. Jocke anslöt och efter en stärkande kopp med kaffe drog arbetet igång. Ja… inte för mig då….. Jag hade på mig min underbara overall och satt på en pall på bryggan och tittade. Och pekade. Och tyckte. Och kom med åsikter – såklart (vad trodde ni??). Även Uno kom med ett par goda inspel och det tog inte lång tid innan vi tillsammans fastställt placeringen av bågen. Det ligger mer bilder och text under Renovering/Targabåge. Sedan borrades det och fixades fram tills det att jag serverade ett par rätt kylslagna herrar lunch. Lite värmande gulaschsoppa är inte fel när det är iskallt ute! Farmor och övriga släkten tittade också förbi och lämnade lite goa semlor till oss. Efter lunch kom första problemet när en av bultarna skar och satt bom fast. Magnus fick gå lös på muttern med borrmaskinen och fick efter lite tid och ett par väl valda ord loss bulten. Lotta kom cyklandes och vi gick en sväng i butikerna men nu när solen försvunnit så var det illa kallt det också. Vi drog oss tillbaka till sittbrunnen och det skönt läande doghouset. Lite bubbel sitter aldrig fel! Lotta och jag drog oss ner i den värmande ruffen med sina 25 grader och killarna kom in och värmde sig med jämna mellanrum. När kvällen kom så satt bågen på plats med 6 av 10 bultar och det får man ju säga är mer än godkänt. På spisen puttrade en köttfärssås och när jag började koka upp pastavatten så fick vi oss en rejäl överraskning och dagens andra bakslag. Gasolen var slut! Det händer ju liksom bara inte för vår P11 brukar hålla i över ett år och sist så bytte vi den i slutet av april!!! Så det blev att äta fort – eftersom köttfärsen var varm och istället för pasta blev det bröd och sallad till. Men det gick ju fint i alla fall. Både Magnus och Jocke var rätt ömma efter allt krypande, borrande och skruvande men de tinade upp efter ett tag och med en halv semla till efterrätt så mådde vi alla toppen. Och till alla er som tror att vi har det kallt och bedrövligt i båten – ni kan inte ha mer fel. Vi har det så varmt och gott och mysigt. Och när vi dessutom får besök av likasinnade så mår vi ännu bättre 🙂

Tyvärr hade vi inte så bra koll på färjorna som vi trodde så tydligen fick Lotta o Jocke vänta en halvtimme innan de kom över tillfastlandet. Tack en än gång Jocke för all hjälp.

Silvana på väg ut för att knäcka lite is i hamnen

130223_4117   130223_4122

 Tre glada herrar

130223_4158

Det mättes åt alla håll och kanter

130223_4153

Undrar om isen håller…

130223_4172

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *