Nytt kapell…

-6 grader, grått och stilla. När jag kom ut till färjan strax efter kl 09 var dimman så tät att när jag stod längst fram i färjekön så såg jag inte färjan. Först vågade jag inte köra när jag fick grönt ljus för jag såg faktiskt inte om färjan låg inne eller inte. Dimman låg tät även nere i hamnen och jag började med att ta av vinterkapellet och sätta upp det vanliga kapellet. Jag hade stämt träff med Peter och Magnus från Vinga Kapell och vi skulle diskutera hur vårt nya kapell ska konstrueras och fästas i den nya targabågen. Det gamla kapellet passar fortfarande men jag fick dra lite i det för det hade legat i sittbrunnen och var kallt och knastrigt. När jag fått på kapellet kröp jag ned i sittbrunnen och drog ned kapellsidorna och självklart så gick sömmen i styrbords fönster sönder….. Shit!! Det var ju den enda sömmen jag inte sydde om förra vintern för den såg så stabil ut – blääääää. Men kapellet satt i alla fall på plats och när killarna kom och fått var sin värmande kopp kaffe började vi diskutera och det som var så enkelt och självklart i min värld var det helt klart inte i deras….. Mummel, att det ska vara så svårt….. Problemet ligger just i hur kapellet ska fästas i bågen. Med knappar eller kederlist. Just nu lutar det åt kederlist men Magnus och jag ska ta ytterligare en diskussion om det hela till helgen innan vi tar det slutliga beslutet. När killarna från Vinga Kapell tackat för sig så fick jag plocka ner vårt kapell och bråka på det krångliga vinterkapellet igen. Men ibland har man tur. Farfar kom precis när det var som bökigast för att kolla till sin båt och han hjälpte en stackars nyopererad så hon slapp böja sig ner i krångliga och dumma ställningar med ryggen. Planen var ju att jag inte skulle behöva bråka med vinterkapellet när jag kvar klar idag, jag skulle lämna sommarkapellet på – men den planen fick ju göras om när sömmen till fönstret sprack. Sånt är livet och nu fick jag ju så fin hjälp av farfar 🙂 Väl hemma så var det bara att ta fram symaskinen och sy ihop fönstret igen och jag passade även på att förstärka ytterligare ett par sömmar. Nu är det snart mer tråd än tyg i kapellet….

Ärtsoppa i hamnen

130227_4214 130227_4217

Det gamla kapellet passar nästan, nu när targabågen sitter där.

130227_4221

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *