En söndag bland andra :-)

Upp och hoppa och jobba lite till. Som tur är har jag ett jobb som gör att jag oftast inte behöver jobba på helgerna. Men denna helg var det kört. Sånt är livet. Men man kan ju sitta i sämre miljö och jobba än i sin egen sittbrunn och se hur naturen vaknar runt omkring. Efter en sen och god brunch var det dags för oss att lämna vindhålet. Vinden tryckte oss fortfarande mot bryggan och med båtar runt om som begränsade utrymmet var det inte helt klockrent hur vi skulle ta oss ut. Magnus föreslog att vi skulle köra framåt på ett spring för att få häcken att arbeta sig ut och bort från bryggan och ge mig en bättre möjlighet att ta mig ut. Sagt och gjort. Magnus kopplade en tur och returtamp från knapen i fören till ungefär midskepps på bryggan. Jag lade växeln utan att gasa och sakta men säkert jobbade sig häcken bort från bryggan. Vi försökte passa in en vindpaus och när det var lite lugnare så drog jag över rodret och lade i backen med lite gas. Magnus plockade tampen och som tur var så gav vi publiken på bryggan inget märkvärdigt att titta på. Det hela kändes som ett bra sätt att ta med sig till andra situationer. När vi blåst in på Björholmen och förtöjt så kom regnet med besked! Snacka om timing! Någon gång ska man ha tur. Sedan koncentrerade jag mig på jobbet igen (visst är jag tråkig…) och Magnus planerade för monteringen av Watermakern. Det är mycket som ska till för att vi ska få in den där mackapären. Och så var denna helgen slut. Vi har börjat att planera för upptagning nästa måndag. Vi gör långa listor på vad som ska handlas och vad som ska göras när hon står på land. Så nästa helg bär det av söderut mot Göteborgsregionen igen!!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *