Magnus själv mot Knippla

Upp och hoppa kl 08:00. Nu skulle båten ner till södra skärgården igen och det fanns inget annat alternativ än att Magnus fick ta ner henne själv. Bilen förflyttar ju inte sig själv ut till Hönö…. Vi hade fått väldigt fina erbjudanden från våra kompisar att de kunde köra ner bilen men det kändes bara omständigt. Men vid 09:30 blåste det goda 10 m/s nordligt. Och det är det värsta vindläget för att ta sig ut från vår plats. Så jag fick åka med och vara en hjälpande hand ur hamnen och sedan droppade Magnus mig på flytbryggan. Måste säga att det kändes väldigt konstigt att stå kvar och se hur han hissade seglen och flög iväg. Avundsjuk… jo, enormt. Men det var bara att bita ihop och sätta sig i bilen och köra söderut. Jag hade en bil att placera och två färjor att hinna med. Vi hade nämligen bestämt oss för att inte åka direkt till Hönö utan ta svängen om Källö-Knippla. Tanken var att jag skulle ställa bilen på Hälså och ta färjan över. Men ibland har man tur – eller så har man planerat bra. För våra vänner Anna och Björn med sonen Max var ute på premiärtur med sin nya båt och målet var Källö-Knippla. Jag frågade lite lagom fint om det inte var läge med en lunch på Hönö innan angöringen av Knippla och det fick jag ett rungande ja på 🙂 Så efter en lunch på Hönö så fick jag åka fin, ny, och snabb båt till Knippla och bilen stod säkert placerad på Hönö. Vi lade oss, efter lite om och men, längst inne i hamnen och efter bara 30 minuter tuffade Magnus in. Vi fick en fantastisk eftermiddag med grill och trevligt sällskap. Max höll oss bra sysselsatta och Magnus och jag insåg att det var ett tag sedan vi var på båt med en 2,5 åring 🙂 Mikael och Martina låg också i hamnen och det är lite märkligt att vi kunde missa dem när vi kom in i hamnen. Men jag var så upptagen med att hjälpa till att lägga till med en motorbåt 😉  Solen sken och vi med den. Båtlivet är bra skönt – jämt!!

Nya fina båten 🙂

130525_5898Fina familjen

130525_5913 Söta sömntutan som sover i 22 knop!

130525_5918 Nanny på ingång!

130525_5927Sitter fint i denna sittrunnen med!

130525_5930

Max in action

130525_5948

Grillgrabbarna

130525_5949

Mikael tränar inför kommande barnbarn 🙂

130525_5961

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *