Sjösättning..

Efter lite plock så ställde Hans och grabbarna upp och skickade ner Nanny i plurret igen!. Vi fick ändrat tiden till kl 10 istället för 14. Solen sken och vinden blåste i vanlig ordning. Väl i vattnet så fick vi konstaterat att de nya genomföringarna verkade hålla och därefter passade vi på att skrubba hela däcket. Hon var kolsvart, milt sagt. Dessutom full av mögelprickar över hela däcket. Men nu är hon så skinande ren som en 40 år gammal dam kan vara!! Vi hissade segel direkt utanför vågbrytarna och styrde kosan norrut. Och efter att ha balanserat upp båten någorlunda så lät Magnus vindrodret ta över. Och det fungerade, med en gång….. Lycka!!! Boris styrde riktigt bra. Men vi tittade på varandra och sa “det kan bara inte vara så lätt” och när vi sedan bytte bog så insåg vi att Boris inte ville styra dit vi ville. Konstigt. När vinden kom akter om tvärs, på en babordsslör så gick det lysande men inte på styrbordsbog???? Men i det stora hela så verkar det inte vara så komplicerat utan vi får testa oss fram så sakteliga. När vi forsade in i Marstrandsfjorden så gjorde vi 7,9 knop, vilket är en strålande Nanny siffra. Målet var en boj eller förtöjning vid Söholmen och när det blåste 12 m/s i byarna så valet inte svårt. Det blev boj och gud så skönt att sitta i en båt som rör på sig i vinden. Nanny är tillbaka i sitt rätta element och även vi 🙂 Nu ska vi njuta av natur och lugn och ro i ett par dagar. Tack Hönöhamn för denna gång 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *