Hemfärd…. med ett litet avbrott

Nu fanns det ingen återvändo – det var dags att ta sig till Björholmen. Ada skulle söderut och Nesofilia till Marstrand. Ripasso hade lämnat tidigare i veckan för att umgås med sina barnbarn och Dory skulle också till Björholmen men det som tar oss 13-14 timmar tar 3-4 timmar i deras värld…. Det var bara Lotta som skulle ligga kvar och det var nästan sorgligt att lämna henne själv. Vi vinkade till alla och lämnade hamnen strax innan 07 och gick ut till ett platt vatten. Det tog inte många minuter innan vår plats blev upptagen igen enligt Lotta. Vinden var verkligen 0,0 m/s och vi hade 0,1 m/s i byarna. På förmiddagen hade vi en vindpust upp till 3,5 m/s och då började vi hoppas men nä!!! Järngenuan fick jobba hårt denna dag. Men solen sken från en klarblå himmel och vi hade strömmen med oss så vi var faktiskt uppe och toppade på 8knop på 2000 varv. Framåt 17-tiden på eftermiddagen när vi hade Marstrand nästan tvärs så såg jag helt plötsligt en skuta som såg ut att komma från Danmark med röda stora segel….. och självklart var det Westvind. Denna veckas besättning bestod Lena och Uffe som fått förstärkning av min bror Nils och hans kompis Terje samt min syster Tina. De skulle till Klädesholmen och då går det ju bara inte att gå till Björholmen. Eftersom min bror bor i Bergen i Norge så ses vi inte så ofta så detta tillfälle fick man ju inte missa…. Så det blev inte 80 distans denna dag utan bara 75….. Vi fick en fin kväll med många glada seglarhistorier 🙂

130726_1 130726_2 130726_3 130726_4 130726_8311 130726_8315

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *