Dyröns bastu är bäst

Vi sov lite för länge men när vi väl vaknade strålade solen och vi kastade nästan omedelbart loss och tuffade söderut. Vi käkade frukost under gång och hade en fin tur tills det att vi närmade oss Klädesholmen. Där sprang vi rätt in i åskan och vips hade vi 20 m/s och spöregn. Jocke och jag fick upp kapellet hyfsat snabbt men vi blev ändå genomblöta. Sikten var nästan lika med noll och det var inget annat att göra än att dra ner på farten och vänta på att det hela gick över. Vi var mer än glada över att inte sitta i en kajak i detta vädret. Att paddla mot sådana vindar kan inte vara mysigt direkt… Vi lade till i Sydhamnen på Dyrön och vi gick bort till bastun strax innan 15. Till vår stora besvikelse så upptäckte vi att den var kall… Men eftersom solen bestämt sig för att titta fram så gick det ingen större nöd på oss utan vi satt och gottade oss på bänken utanför. Det kom även ett annat gäng som bokat samma tid som oss och det blev många skratt denna eftermiddag. Bada gjorde vi så det stod det härliga till och när regnet kom tillbaka så gjorde det faktiskt inget. Efter lite god mat i sittbrunnen så var jag så trött att jag somnade i sittbrunnen. Jag kände mig helt enkelt inte helt frisk och redan kl tio kröp jag till kojs och lämnad grabbarna för sig själva. Och de hade inga problem att roa sig utan mig 🙂

130810_8573 130810_8575

IMG_0931 IMG_0932

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *