Bryggsegling

Jag hämtade Magnus efter jobbet som vanligt. Men denna fredag hade vi inte så bråttom för vi hade på förhand bestämt oss för att denna helgen skulle vi bryggsegla. Väderprognoserna pratade skitväder och vi var trötta och ville bara sova. Vi visste ju att det var Tjörn Runt denna helgen men vi trodde inte att det skulle påverka trafiken sååååå mycket som det gjorde. Vi fick krypköra redan vid avfarten från motorvägen och det tog sin lilla tid innan vi kom fram till Björholmen. Men vad gör det när man inte ska någonstans 🙂 Dessutom så slapp jag laga middag denna dag för vi var bjudna på middag i Ripasso. Jag skulle dock fixa efterrätten och det blev knäckig mumsig äppelpaj. På kvällen kom verkligen ovädret och det blåste och regnade så det stod det härliga till. Trots regnet var det några tokar som skulle grilla – de fick kämpa vill jag lova. Strömmen på bryggorna kom och gick hela tiden och det var många gästbåtar som for omkring och försökte få lite el. Men som bekant är elförsörjningen på Björholmen under all kritik och vi börjar ju bli vana vid det så vi lade ingen större energi på det hela. Det fick istället den stackars hamnvakten som blev inringd kl 01:00 göra och han fick i uppdrag av uppretade gästbåtar att fixa elen. Och det gör man inte i en hanvändning med tanke på förutsättningarna. Han gick i alla fall runt till båtarna och kollade att ingen hade varmvattenberedaren inkopplad… Stackaren, inget kul uppdrag det där inte. Och jag tror inte han löste det och förmodligen fick marinan betala tillbaka el avgifter till gästbåtarna i vanlig ordning. Vi har ju inte varmvattensberedare så för oss är det ju inget problem – men med tanke på vad vi betalar i elavgift så bör man ju åtminstone få ladda sina batterier i lugn och ro utan att bli jagad. Men som sagt det går ingen nöd på oss. Vi har solceller och det kommer vi långt med – det är bara så tråkigt att vår marina får så dåligt rykte i seglarkretsar pga detta. Folk drar ju sig faktiskt för att komma till marinan eftersom det är så undermålig el.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *