Plastning och film i toppen

Onsdag 130904:

Efter jobbet åkte jag iväg till kapellmakarna och lämnade in kapellet på en sista (förhoppningsvis) justering. Efter detta så ska vi slippa ha ett Niagarafall genom dragkedjan varje gång det regnar. Därefter mötte jag Magnus på varvet. Han plockade av lite ditt och datt som vi tycker kan vara bra att ha och jag monterade lite film i toppen. Så nu har vi reflekterande orange film, rött reflexband samt flourescerande film uppe i masten. Så nu kommer Nanny se ut som en självlysande polkagris…. Förhoppningsvis 😉 Sedan har de börjat att plasta runt mastfästet på däck. Det ligger ett par kg plast runt mastfästet och det kommer förmodligen att bli mer innan de är klara 🙂 Men vi har en oro… Våra gamla vantspridare har ca 222 cm mellan ändarna och de nya har 256 cm…. Riggarna ska kolla med Seldén hur de tänkte – och det är kanske ok men det känns inte helt ok, sådär spontant…..

IMG_0986 IMG_0988 IMG_0989 IMG_0992 IMG_0994

Tisdag 130903:

Jag var förbi Riggarna med ett fäste till den nya radarreflektorn. Där låg Nanny avmastad och fin. Annars såg det inte ut som om de hade börjat jobba men uj vad jag hade fel. Matthias visade mig ner i båten och där hade det börjat hända saker. De hade använt två stora domkrafter och lyft upp taket så att inredningen hamnade rätt. Sedan kapat botten av maststöttan och “chimsat” upp med plastklossar. I morgon kommer “plastaren” och börjar förstärka runt mastfoten. Troligen behöver de inte plasta i taket på insidan. Däremot kommer de öppna upp hela området runt maststöttan från utsidan och förstärka. Jag missade att ta bilder på plastklossarna men det kommer 🙂

IMG_0978

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *