Vi har jobbat hårt….

Denna helgen har vi jobbat hårt! På att göra absolut så lite som möjligt!! Både Magnus och jag har varit rätt trötta i det senaste och när vi väl kunde lämna jobben med gott samvete i fredags så var klockan alldeles för mycket. Men efter en snabb ICA-handling så fick vi i alla fall landa i en sittbrunn och börja koppla av lite. Magnus fixade sin supergoa köttfärssås och spagetti och lagom till att denna var klar så gled Anso och Roger ned i sittbrunnen och gjorde oss sällskap. Vi hade en mysig kväll men redan strax efter 22 kröp vi till kojs för att sova ikapp lite. När vi vaknade på lördagen var det en helt fantastisk dag. Kall men underbart solig dag. Hamnen är ju mer eller mindre död redan nu och den enda aktiviteten som var handlade om nedpackning och tömning av båtar inför upptagning. Jag satt och pluggade lite tidvatten och Magnus fixade lite. Efter det var det dags för premiärtur för oss! Vi var inbjudna till dagstur med Ripasso. Trots att vi umgåttsi många år så har det aldrig blivit av  men nu var det dags. Och vi fick en fin tur HELA vägen till Mollösund. Där tog vi en promenad på ön innan vi tuffade tillbaka till Björholmen och en grillkväll. Det märks att det är hummersäsong nu…. Mängden flöten är ju rent ut sagt löjlig. Och hur man tänker när man lägger tinorna mitt i farleden – det fattar inte jag. Men å andra sidan så äter jag ju inte hummer så det är j inget problem för mig 😉

Även lördagskvällen blev tidig. Det är underskattat att sova!!! Och när jag gick upp 08:30 på söndagen så var jag faktiskt utvilad 🙂 Det var ytterligare en fantastisk morgon på Björholmen. Det är en sådan fantastisk känsla att få gå på bryggan när havet ligger helt platt och det känns som världen håller på att vakna. Och fördelen med denna tiden på året är att det är som om vi har hamnen för oss själva.

Halvelva satte jag  mig i bilen med siktet inställt på Arvika och en eftermiddag med dottern medan Magnus fick skjuts av Roger o Anso hem. Och så var denna helgen över. Alldeles för fort. Och vi fick inte gjort något av allt det som stod på vår “fixa” lista. Och vet ni vad – det känns faktiskt riktigt bra att vara slappa lite.

 

 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *