Inte många knop…

Magnus var på AW på fredagskvällen så jag och Kaptenskan på Happie träffades hemma hos oss. Solen sken och det var en underbar eftermiddag. Först då slog det oss att vi hade ju lika gärna kunnat träffas i Nannys sittbrunn… Ja, ja – ibland hjälper det inte med två “skarpa” hjärnor för att hitta det bästa resultatet. Men vi fick en trevlig kväll ändå och martinireceptet testades med gott resultat. Jag slängde i en klick Creme fraiche också och det blev verkligen ett toppenrätt! Det var inte sista gånger vi gjorde den såsen.

Efter en slapp lördagsförmiddag åkte Lotta till sitt och vi tog en shoppingtur via Kjell o Company för att få tag i de sista kopplingarna till tv antennen. Tänk att det ska vara så krångligt att koppla in en ny antennkabel. Vi har ju en helt ny antenn uppe i mastoppen och en helt ny antennkabel. Grejen med kabel är att den är snäppet tunnare än normalt vilket har gjort det mer eller mindre omöjligt att få till det. Vårt första val var att gå till Elfa – men de har inte lördagsöppet längre. Men det hela löste sig efter mycket bra service hos Kjell o Co. Ute vid Nanny var det helt stilla och jättefint. Men det finns en stor nackdel med Hönö – och det är alla måsarna. Precis när vi gick ur bilen fick vi se en stor mås släppa en jätteladdning i storleken av tre golfbollar. Spridningen var enorm och det hade väl inte varit så farligt om det inte hade varit så att måsf-nsk-p-t satt på vårt nya och fina kapell. Dessutom var skiten blå…

Magnus lade hela eftermiddagen på att dra antennkablar från masten fram till TV´n och numera även till radion. Vi har haft extremt dålig radiomottagning som ofta knastrar och håller på. Och just det knasterljudet är det värsta jag vet!! Men efter sedvanligt kabeldragningskrångel så sitter i alla fall allt på plats.

Jag fixade med lite lättare saker som att sätta upp en ledlist längs med hela SB sidan över kök och navigationsbord. Vi har haft LED lampor av skiftande kvalitet över vasken och spisen men de är nu borta och ersatta av två meter list. Det blev mycket bra. Men vi ska eventuellt sätta en dimmer på listen också för ljuset blev lite starkt när vi sitter i soffan. Sedan flyttade jag på brandsläckaren och brandfilten för där de satt kommer frysen att installeras i sin draglåda. Ett kommande vinterprojekt 🙂

När sedan regnet drog in på kvällen så var det bra mysigt att krypa ner i soffhörnan och titta på TV – innan John Blund slog till – vilket han gjorde rätt omedelbart i mitt fall. Nu så här på söndagsmorgonen så blåser det och regnar och det är hög mysfaktor att slippa flytta på sig eller ge sig ut att segla idag. Det låg en gästbåt i hamnen igår och de gick nu på förmiddagen. Alla var påpälsade med flytoveraller och fulla vinterställ i regnet. Jag satte mig i soffhörnan med en kopp te och GP. Det är en bra söndagsmorgon det!

Men vi fick lite jobb gjort på förmiddagen också. Magnus monterade en insugs-sil på vårt saltvattensintag. Detta vattnet går till toan och till saltvattenskranen i köket och ska sedan också försörja watermakern. Jag fick städat ur akterruffen för där ska sova gäster nästa helg och dessutom trädde jag en massa snören över kapellet och bommen så att inga måsdj-vl-r ska kunna använda Nanny som parkeringsplats och sedan var det helt plötsligt dags att lämna. Vi tog faktiskt svängen via Öckerö och tittade på en bättre begagnad Ansö 31:a på vägen hem. Nu ska vi vara tydliga med att det  är alltså inte vi som funerar på att köpa en stålbåt utan det är någon annan med ett rätt häftigt projekt i tankarna som vi hängde med. Men det får vi berätta mer om en annan gång…

Ny belysning över kök och navigation2013-10-20 13.20.34Nu kan ingen missa var brandsläckare och brandfilt sitter 2013-10-20 13.20.19Antiskräpfilter till saltvattensintaget 2013-10-20 12.43.51

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *