Höstväder

Nu är det mörkt på morgonen när man åker till jobbet. Och det är ofta mörkt även när man åker hem. Vissa dagar så står regnet som spön i backen och lusten att ens sticka ut näsan utanför dörren är obefintlig. Och det är då den kommer – vinden. Höstvinden – och den har med sig höga vattenstånd snabba väderomslag och spöregn. När jag stod på kontoret och tittade ut på kanalen utanför slog det mig helt plötsligt att vattenståndet var jättehögt. Genast så tänker man på lilla Nanny som ligger där i hamnen helt själv. Nu vet jag ju att hon ligger bra – hamnen är jätteskyddad – men vi ligger just nu i gästhamnen och där finns inga flygbryggor. Mummel, mummel och fundera och så en liten titt på nätet. Vad säger Yr? vad säger SMHI? vad säger DMI? och vad säger Gribfilerna? (det är något kul som vi precis har börjat gräva ner oss i!!!)  Inte så farligt men ändå byar över 20 m/s… Så jag gjorde slag i saken och ringde farfar. Och han hade självklart redan varit nere och tittat till hamnen. Så lugn och trygg kunde jag jobba vidare ett par timmar. Väl hemma, gott ihopkurad i soffhörnan så får jag dessutom ett mail med kvällsrapport över hur Nanny mår. DET är omtanke det!!! Så nu kommer jag sova gott i natt och det är nog bra för frågan är hur mycket sömn det blir till helgen. I helgen är den nämligen dags för “femton tokar i ett prickskjul” för fjärde gången 😉

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *