Hur länge kan man få tjänstledigt?

När vi tog beslutet att långsegla så tog vi samtidigt beslutet om att säga upp oss från våra arbeten. För det har varit en självklarhet för oss att om vi ska göra denna resan så måste vi satsa allt och vi är beredda på att jobba med vad som helst när vi kommer tillbaka.  Det går ju liksom inte att få tjänstledigt i tre och ett halvt år. Eller……?

När jag i höstas berättade för min nuvarande chef att jag skulle ut och långsegla så var han inte min chef. Nu när han är min chef och han tycker inte att det är konstigt att jag ska ut och segla, för det har han ju vetat ett tag. För ett par veckor sedan, i samband med en konferens där bland annat vår VD deltog så valde jag att berätta om seglingsplanerna – för att vi skulle ha rätt förutsättningar när vi planerar det kommande året. Och bland deltagarna mötte ju en del förvånande ansikten men fick även en mängd med glada hejarop. Därefter informerade min chef de på vår region om mina planer, på ett möte där jag inte var med. Och det var efter det mötet som jag började fundera. För när flera av mina kollegor återgav vad vår chef sagt så menade de att han pratat i termer som att jag ska vara ledig. Något vi inte ens diskuterat. Nu har det varit lite för hektiskt på jobbet i ett antal veckor och det har liksom inte varit riktigt läge att prata vidare om min eventuella ledighet. Det är ju trots allt över ett år kvar tills vi ska lämna så jag har tagit det lilla lugna. Idag dök dock samtalsämnet upp när chefen frågade om jag hade tänkt att jobba i april nästa år när vi hade planerat vår avresa. Jag högg chansen snabbare än en kobra och kunde först inte tro honom när han sa att det var en självklarhet att jag skulle vara tjänstledig. Jag var tvungen att kontrollfråga två gånger om han hade koll på att vi har planerat att vara borta i TRE och ett halvt år.  Svaret jag fick var att:

-Medarbetare man vill ha tillbaka, ger man tjänstledigt. Medarbetare man inte vill ha, ja… du förstår……

Jodå, jag förstod 🙂

Och när jag ändå hade fått ett sådant glatt besked så gick jag vidare på nästa ämne: Sommarens tänkta ledighet på åtta veckor för att kunna segla till London. Och även här så blev beskedet positivt, bara vi planerar in det. Gissa om jag ska planera!

Så svaret på frågan är 3,5 år och dagens guldstjärna går till min chef!

Bookmark the permalink.

2 Responses to Hur länge kan man få tjänstledigt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *