Käringön – lugnt och skönt på försäsong

Eftersom Magnus kom från Uddevalla hållet i fredags så sammanstrålade vi i Stenungsund redan vid 14 tiden på fredagen och fick en fin men kylslagen eftermiddag. Vi ville få ordning på det nya storseglet och alla revlinor. När klockan var 18 så hade nog Magnus hissat och firat seglet säkert 20 ggr. Men nu är i alla fall de två första reven i sin ordning. Detta med ett tredje rev är ju nytt för oss och vi har inte riktigt kommit underfund med hur vi ska få till detta för vi vill helst inte gå upp på däck.  Men problem är till för att lösas och vi får fundera ett tag så ska vi nog filura ut något. Vi fick besök av Ia och Patrik och det blev en sen kväll med mycket skratt. Det är illa att man ska ha så trevliga vänner 🙂

Fullt storsegelOLYMPUS DIGITAL CAMERA Magnus fixar med revenOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Första revetOLYMPUS DIGITAL CAMERAAndra revetOLYMPUS DIGITAL CAMERATredje revetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Helt stilla och så vackertOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var muligt och lite grining på lördagsmorgonen men 30 minuter efter det vi kommit ur kojerna lämnade vi kajen och fick en jättefin segling upp till Käringön. Vi kunde inte låta bli att hänga på Ia och Patrik. Dessutom så visade det sig att vi behövde vatten! Watermakern ville inte alls prata med oss på fredagen och Magnus var mer än grining över detta. Strax efter det att vi lagt till så kom regnet och sedan höll detta på under hela eftermiddagen. Fast vi fick i alla fall tankat vatten för på Kärringön var det tvärt om mot på Björholmen. Här fanns det vatten men inga slangar. Nu fick vi tillfälle att prova vår platta vattenslang som legat upprullad ett par år och den fungerade utan problem. Magnus ville dock inte låta watermakern komma undan med sina dumheter och efter lite funderande så kom han på att det kunde vara kolen i motorn som det var fel på . Vi hade ju detta problemet med vår inombordare på Caroline och Magnus kände igen symptomen från sin första bil efter att han gett motorn en välriktad “kyss” med vår lilla hammare så tuggade watermakern igång. Med andra ord så måste kolen i motorn bytas – men det får vara till en annan gång. Vi slapp till och med hamnavgiften så här tidigt på året och det brukar inte vara vanligt på Käringön. Ut på eftermiddagen dök en känd Gullholmen båt och vi fick besök utav Henrik en sväng. Middagen blev Magnus stek i lergryta och vi kom inte ens på idén att knata upp till Pettersons. Det kan ju i och för sig ha att göra med att det var ett ukulelekonvent på restaurangen och vi såg säkert 20-talet ukulelefodral med tillhörande förstärkare bäras förbi båten.

Söndagen blev motorgång på väg hem och än en gång var vi glada för vårt doghouse med tillhörande kapell. För det var lite ruggigt i dimman. Väl tillagda igen så fixade vi lite innan vi packade ihop oss och åkte hem i regnet. Bland annat så har jag lagt silikonlister under trallen i badrummet. Det är ju inte helt jämnt underlag så den har knarrat lite. Nu får detta härda tills nästa vecka – och då är förhoppningsvis det problemet löst.

Silikonränder under trallen – så kan vattnet fortfarande rinna emellanOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En omgång plastpåse över så fastnar silikonen inte mot skrovetOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mer blev det inte denna helgen – Nu är vi fyra båtar i hamnen och nästa helg kommer förhoppningsvis Adventure och gör oss sällskap. Det ser vi fram emot 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *