Ester har kommit ikapp!

Igår pratade vi med Ester och konstaterade att det endast var 55 km mellan oss. De låg ute vid kusten och vi inne vid insjön. Men 55 km är mycket om målen är olika. Ester siktar på London lite snabbare än vi  och vi vill få med oss Amsterdam innan vi ens funderar på att ta oss över kanalen. Vi startade morgonen i Enkhuizen med en morgonpromenad och idag fick jag och Eva sällskap av Lotta och Magnus. Solen sken och det var en riktigt härlig sommardag och dagen blev ännu bättre när vi fick ett SMS som konstaterade att pga kasst nordsjöväder så ville Ester ansluta till vår lilla grupp!!! Ja vad kul, Väl tillbaka i båten konstaterade via tt det till och med var så varm att vi satte upp biminin. Därefter en välbehövlig dusch av Nannys hela besättning. Tänk vad en dusch kan göra mycket för humöret ibland.. Vi kände oss som helt nya människor när vi efter en stadig frukost/lunch tog oss ut på staden. Mysig stad, verkligen, och vi hittade också ölbutiken Sofia och Tony pratat sig varma om. Kul att i verkligheten få se det som andra beskrivit. Ut på eftermiddagen satt vi i skugga i i sittbrunnen när Kajsa ringde och berättade att hamnvakten inte ville släppa in dem i den gamla delen av hamnen där vi låg eftersom det var full. Så kunde vi ju inte ha det för vi hade ju flyttat på oss på dagen för att vi skulle dubbla chanserna för att kunna lägga Ester utanpå Nanny eller Ada. Nanny hade fått en bredsidebåt på utsidan men Ada var fortfarande singel och ville väldigt gärna kela med Ester lite 🙂 Så jag gick bort till hamnkaptenen som inte såg några problem i att släppa in Ester genom gångbron – bara vi hade en plats till dem. Så till slut öppnades bron och återföreningen var ett faktum. Tänk att vi är så många som har samlats så långt borta. Och vi är alla “Nordsjörullade” som Lotta säger 🙂 Hur bra som helst!! Efter kramkalas och massor av tjat gick vi hela 100 meter upp till närmaste uteservering och fick oss en god hamburgare. Men vi var inte bara tre svenska båtar i hamnen utan det fanns även ytterligare en svensk båt – och tror ni inte att Per o Kajsa kände dem!! Världen är bra liten! Efter lite kaffe och tjöt i sittbrunnen har vi nu alla mer eller mindre krupit till sängs och imorgon verkar det faktiskt som att det blir Amsterdam! Vi får väl se om vi hittar någon plats inne i någon av de populära marinorna inne i centrum. Vi hörs snart igen 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *