Havsbad i Ijumiden

När vi vaknade på fredagen kändes hamnen konstigt tom. Ester lämnade ju på torsdagen men Ada gick innan vi vaknade på morgonen. Vi har haft två och en halv jätteroliga och trevliga veckor men nu var det slut. På sitt sätt lite skönt att vara själva igen – men uj vad tomt det blev. Natten hade visat sig från det mer arga sidan och gett oss starka vindar, åska, spöregn och hagel. Det var till och med så att en person tydligen dog inne i Amsterdam för att ett träd välte i en vindby – ursch! Så vi var lite mosiga i huvudet när vi tuffade i hetta och soldis ut mot havet och Ijmuiden. Vi var beredda på en slussning på över två meter men vi hade räknat lite fel på tidvattnet så vi märkte inte ens höjdskillnaden och vips så var vi ute på Nordsjön igen. Men bara i ett par minuter för vi gick direkt in i marinan, packade var sin badväska och slappade på stranden resten av dagen. Jag fick mig årets första dopp. Gott och väl över 20 grader – skönt!! Idag lördag ligger vi kvar och tar oss ytterligare en stranddag. Det är inte strålande sol utan mest soldis men med värmen på det så blir det riktigt skönt!. Nu funderar vi på allvar på fortsättningen. Ett alternativ är att vi tar utsidan ner till Belgien innan vi går över till England. Eller så går vi direkt till England. Eller så in tillbaka i kanalerna – phu, det är tunga beslut detta. Ester har i alla fall rapporterat att de är väl framme i Harwich idag vid 08:30 och nu skulle de sova ut ett par timmar. Vi höres snart igen – men vi har lite problem med internetuppkopplingen just nu. Wifiboostern är riktigt grinig – och Magnus är grinig på den. Nu när jag sitter uppe vid hamnkontoret för att posta detta inlägget kommer våra båtgrannar och pratar med mig. De berättar att kl 13 idag kommer hela den gigantiska stranden förvandlas till en, ja just det! En festival…. De beräknar 40 000 människor och ett himla liv. Hm… Nu fick vi lite mer att fundera på 😉

Bookmark the permalink.

One Response to Havsbad i Ijumiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *