Wi-fi…. “In the middle of nowhere”

Strax efter 10 tog vi oss ut genom den smala kanalen från  hamnen och siktade söderut. Vi ropade inte upp på VHF:en denna gången heller. Dessutom så har vi inte kanal 31 som ska användas! Lite snopet, men det var inte bara vi som hade det problemet utan även en annan svensk båt hade samma bekymmer. Det var flera båtar som lämnade samtidigt som oss och som gick i samma kurs och samma riktning. Alltid skön… För då vet man att man inte är helt fel ute med tidvattensberäkningarna. Förhoppningsvis i alla fall. Vi sträckte precis med revad stor och med motorn på 1600 varv gjorde vi runt 7 knop i medströmmen. Måste erkänna att det var med viss tillfredsställelse som vi konstaterade att båtarna en efter en plockade ner sina segel, eftersom det inte sträckte. Men vi hade fullt blås i storen 🙂  När vi skulle förbi infarten till Rotterdam ropade Magnus upp dem på VHF:en och fick ett “OK – Stand By” till svar och sedan hörde vi inte mer från dem utan vi tutade bara på och det var inga stora fraktfartyg i närheten. Det är klart värre att passera infarterna till Göteborg!! Men vi hade nog tur 😉 Det som var värst var tidvattnet som mötte utflödet från floden i Rotterdam. (Maas???) Det var som att sätta Nanny i en tvättmasikin, Jisses vad vi hoppade och for åt alla håll och kanter i 20 min. Därefter fick vi fin gång igen. Vi slussade in på sjöarna och strax efter låg de första bojarna. Totalt 12 bojar som vi hoppades på att i alla fall någon skulle vara ledig. Det var inga problem direkt…. Det låg en båt i bojarna och ut på eftermiddagen gick han 🙂 Så här ligger vi rätt ensamma mitt i naturen. Fantastiskt trevligt och underbart för själen att få svaja lite efter alla nätter i betalhamnar. Alla dessa gula bojar är fria för alla och man behöver inget medlemskap. De ser ut som SXK bojar, fast det är gula då. Men hur kommer det sig då att vi sitter mitt ute i ingenting och har uppkoppling? Jo, när Magnus läst ut sin bok så började det klia i hans fingrar och upp åkte wi-fi förstärkaren och BINGO! två kilometer bort, bakom hörnan finns en hamn med ett gratis nät och detta fick Magnus in. Och med bra hastighet. Så här sitter vi nu och är “som vanligt” uppkopplade.  London är fortfarande aktuellt. Men vi vill nog göra två, tre nätter till innan vi tar skuttet över.  Go kväll på er alla i teknikens tecken nu ska vi ladda ner grib-filer !

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *