Hålan Harwich….

Vi bestämde oss redan på torsdagen att vi skulle ligga kvar i Harwich på fredagen. Shotely Marina är svindyr men det är det värt. Toaletterna är kalasfina – bättre än i St Katherines docks och det är lugnt och skönt. Dessutom så skulle Ester dyka på ut på eftermiddagen och det är ju alltid trevligt. Vi seglar liksom inte tillsammans – vi seglar om varandra och träffas då och då. Ett riktigt bra koncept som funkar för oss allihopa! Det verkar förövrigt som om Ester har haft samma jobbiga upplevelse med bojarna i Queenborough som vi 🙁 Magnus tog sig en löprunda på morgonen och jag började fundera över vad vi ska ha för mat på överseglingen om ett par dagar och då kom jag på att man kunde bjuda Ester på fredagsmys ut på kvällen. Med andra ord behövde vi en mataffär. Vi tog färjan över till Harwich eftersom marinan ligger på “fel sida”. Jag sa till Magnus när vi satt på den lilla färjan som tog endast 12 personer – Nu får vi nog se en riktig engelsk håla! Och uj, vad rätt jag hade. Först var vi nästan lite chockade för den enda affären som fanns hade knappt ens en konservburk på hyllorna. Jisses, vi som skulle bjuda på middag och bunkra. Som tur var träffade vi ett annat seglarpar som skickade oss i en helt annan riktning mot en bättre affär. Men det var långt, sa de. Minst en halvtimme att gå, till nästa by sa de och tittade oroligt på oss. En halvtimme är inga problem försäkrade vi dem och dessutom hade vi “dramaten” med oss. Vi knatade i ett par minuter men det kändes genast fel och frågade en annan engelsk gentleman och han bara skakade på huvudet och konstaterade att det var MINST 30 minuter att gå till en bra affär. Det är bättre att ta bussen, tyckte han. Men efter mycket om och men pekade han ut en gata och sa att det var bara att knata på så skulle vi komma till nästa by, där det fanns en affär. Så vi knatade på, i ca 10 min och vips stod vi mitt i en gatumarknad med slaktare, grönsakshandlare och allt möjligt mums. Vi handlade en stor påse hos slaktaren, som var snäll nog att förvara köttet åt oss i kylan medan vi hittade en mataffär och fick lite andra varor och en stor påse is. Efter en sväng hos grönsakshandlaren och en välfylld dragvagn med isinpackade matvaror tog vi strandpromenaden tillbaka till Hålan Harwich och belönade oss på en av alla pubarna. För detta är en riktigt håla som förmodligen lever upp lite såhär på sommaren och även hålor har pubar i england – garanterat!! Både Ipswich lite längre upp längs floden och Felixstowe på andra sidan floden är förmodligen både större och modernare. Men här är riktigt mysigt – i alla fall om man bara är i ett par timmar och inte behöver bunkra. Nu sitter vi på en uteservering och väntar på färjan tillbaka. Vi har lite smågrejer att gå igenom i båten innan överseglingen mot Danmark. En översegling som ser ut att börja på söndag – om väderprognosen håller i sig.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *