Öppna varv och 1,5 sjukling….

Jag hämtade Magnus vid två tiden vid jobbet på fredagen och vi körde i duggregn upp mot Björholmen. På vägen upp svängde vi inom Hjertmans i Stenungsund för att köpa kapellknappar. Grejen var den att jag smet in på Sjösport på Järntorget i veckan och köpte en påse med kapellknappar till duschdrapperierna i badrummet. Jag handlar i vanliga fall inte på Sjösport utan vi håller ju oss till Hjertmans med tanke på att vi har rabatt där och är väldigt nöjda med deras service. Men denna gången gjorde jag ett undantag. Jag betalade knapparna och tänkte inte mer på det. Först på kvällen började jag fundera på vad jag hade betalat och plockade fram kvittot. 129:-!!!  Och jag blev sur på mig själv när jag insåg att Hjertmans tog 66:- för samma paket. Därför lär Sjösport faktiskt få tillbaka sina knappar…Tanken var att ta en lugn kväll och sedan ge oss iväg tidigt till Ellös dagen efter för att få med oss Öppna Varv men utanför Hjertmans så sprang vi på Inger som frågad om vi skulle upp, nu på fredagen. Varför inte tänkte vi.. och åkte till Ellös. Där fick vi pratat med Raymarine om våra konstiga felkoder i autopiloten. Vi fick tittat på lite kylskåp och köpte lite reservdelar så som block och ett extra dynemafall. När man hittar “Bra att ha grejor” till långt under halva priset så är det bara att slå till helt enkelt 🙂 Vi fastnade länge hos Onmere som sålde ut massa bra rostfria beslag och fästen. När klockan var sex och det stängde var vi mer än nöjda och åkte hem till Björholmen och landade i soffan. Magnus hade en förkylning på gång så vi tog det väldigt lugnt och det blev en tidig kväll.  Vi hade en hel lista med saker vi hade tänkt att göra denna helgen men på lördagen vaknade Magnus med full förkylning och jag hade kli i halsen. Mummel. Så det blev inte många knop gjorda denna dag. Jag tog dock en bastu med gänget på kvällen för att bota min kommande förkylning men Magnus låg kvar i båten och kurerade sig. Söndagen blev tidig hemgång. Magnus ville bara hem i soffan och jag höll helhjärtat med halvförkyld som jag är. Så det var den fixar helgen det…. Men jag har uppdaterat vår “Att fixa lista innan avfärd” Den har växt lite efter semestern. Och för att vara helt ärlig. Vi har inte så bråttom… idag är det 250 dagar kvar tills avsegling 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *