Vinterfix

Idag har vi i alla fall varit ute och tagit hand om vår gumma lite.

Magnus började med att studsa upp i masten och hämta ner vindmätaren. Den fungerar ju sämre än sämst så nu får vi skicka in den till Garmin igen. Det är verkligen bra med fotstegen!! Därefter så tömde han sjövattenkylningen på motorn och med andra ord så har jag bara sett de bakre delarna av min man idag 🙂 Jag hängde upp julbelysning så att det syns att strömmen i båten är på och tömde tryckvattnet. Och sedan tog jag tag i årets motståndsarbete: Att få den förhatliga värmekabeln på plats. Jag är helt övertygad om att det är enklare hålla en sprattlande lax med en hand. I alla fall så är har övertygad om att motståndet laxen presterar är likvärdigt med kabelns. Och jag svor lite över att det var jag som åkte på denna arbetsuppgift igen… Men eftersom Magnus var uppe i toppen så hade jag inte så mycket att sätta emot 😉 Nu är den i alla fall på plats och kylan kan komma. Vi fick också frostskyddat watermakern så nu tror jag att vi kan sova gott om nätterna!

2014-11-30 12.11.58

2014-11-30 12.24.51 HDR

Sämre utsikt kan man ju ha 😉


2014-11-30 14.26.35

IDIOTKABEL!


2014-11-30 14.30.42

Nu är det Jul i Nanny 🙂

En helt annan sak – jag vill säga tack till Kalle! Jag hittade ett likadant vindroder som vi har på Blocket i förra veckan. Kalle, säljaren hade dessutom instruktionerna och bruksanvisningarna till sitt vindroder och dessa skannade han och skickade till oss 🙂 Tack – vad härligt det är med hjälpsamma medmänniskor som man inte alls känner, men som utan baktanke ställer upp!!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *