Det rullar på :-)

För en gångs skull så innebar veckan inte massa resor med jobbet. Så då får man ju passa på att få en massa gjort. Onsdagen blev ett hiskeligt obehagligt besök hos tandläkaren. Fy i…… men det är bara att genomlida. Detta var “operation” ett av två. Hu!!! Torsdagen blev en snabb sväng till allergiläkaren för att ta om ett blodprov som kommit bort i rullorna och fastläggning av datum för “provokation”. Det är faktiskt så att jag ska sitta på kliniken och äta räkor för att se hur jag reagerat. Läskigt – men för att vara helt ärlig så  gör jag gärna detta när vi är på torra land och under ordnade former 🙂 Magnus passade dessutom på att köpa en ny gummibåt, en 230 Suzumar, vilket känns jättebra. Men det innebär att vi har en välanvänd men fullt funktionsduglig 265 Suzumar till övers för det facila priset av 2000:- om det är något som är intresserad. Helgen blev en skön helg på Nanny. Att det töade och solen sken gjorde ju inte saken sämre när vi körde ut på fredagen. Vårkänslorna bara strömmade. Vi kom till båten med en stor flyttlåda och en hel jättebärkasse med bra att ha grejor som vi nu försöker hitta plats till båtens alla vrår. Precis när vi kommit ner i båten och börjat värma upp henne så kom Uno in i hamnen efter en liten februari sväng på fjorden. -Kallt, var kommentaren. Men det var inget som inte en kopp kaffe kunde råda bot på och på så sätt fick vi oss vår första sittbrunnsfika 2015. Magnus bytte ut den gamla stereon och monterade ett fuktskydd på den nya. Jätteskönt att kunna lyssna på radio igen. Jag gav mig i kast med att montera en 90 graders rörvinkel på saltvattenspumpen. Slangen låg i kläm innan och det kändes INTE bra. Men det är ju så fasligt trångt vid pumparna så det var många fula ord och mycket gnäll innan allt var på plats. Framme vid förluckan har vi tänkt oss en låsanordning som gör att luckan kan stå öppen, men fortfarande vara låst. Efter lite funderande så hittade vi ett rostfritt “ladugårdsdörrgångjärn” som grund. Sedan har min favoritsvåger skurit ut avlånga hål i det – titta vad vackert – det kommer bli perfekt 🙂 Tack Thomas!2015-02-06 15.55.53 Vad skulle vi göra utan alla dessa underbara människor som hjälper oss till höger och vänster????

När vi i somras rullade över Nordsjön så svor jag en hel del över avsaknaden av en tredje hand att hålla fast mig med. Framförallt när man stod med mat och vattentermosar i vasken och skulle få varma saker i små smala rör! Helt hopplöst, för att inte bränna sönder mig så hade jag kraftiga handskar som då hade egenskapen att göra allt finlir mer än totalt omöjlighet. Efter lite vändande och vridande så köpte jag en flaskhållare i teak på Biltema och satte två hakar på och vips så har vi vår tredje hand vid arbete med varma saker. Jag tror verkligen på denna idé men självklart är det ytterligare en pryl som vi ska stuva undan någon stans. (Det börjar kännas fullt i Nanny nu….)

2015-02-07 09.38.46 2015-02-07 09.39.14

Planen var att bara slappa i soffan på lördagskvällen och ta oss en pizza men när en kompis till Magnus hörde av sig och frågade om mitt recept på Pulled Pork. Och självklart så blev jag så sugen på Pulled Pork så att det blev det som blev kvällens middag. Och idag fick jag ytterligare en fråga om rätten så här kommer nu receptet. Det bygger på ett annat recept jag hittade på nätet men det blir lite olika från gång till gång – det beror på vad jag har hemma

  • 1 kg fläskkarré
  • 2 lökar
  • 2 morötter
  • 5 hela klyftor vitlök
  • BBQ- rubb eller marinad.
  • En skvätt whisky
  • och lite tomatpuré
  • Lite kul kryddor – vad som finns. Cayenne – peppar – salt – lite paprika – grillkrydda mm mm

Skär köttet i större bitar, och gnid in med kryddor och fräs sedan  i en stekpanna. Om man inte har rubb så går det fint att steka i marinaden. Lägg allt i tryckkokaren. Fyll på med vatten – ca en liter så att kött och annat nästan är täckta. Koka under tryck i ca 70 minuter. Om vi är i båten så brukar jag stänga av gasolen i perioder för att spara och när trycket går ner så eldar jag på någon minut eller så. Fungerar väldigt bra! Jag har sagt det innan och jag säger det igen. Tryckkokaren är genial. Det är bara satt stoppa i något och vänta en timma och på så sätt skapas magi 🙂

Magnus har också gått igenom våra ärvda sjökort och rullat dessa med omsorg. Det är många exotiska sjökort över många spännande vatten 🙂

2015-02-07 16.17.44Jag har sorterat upp all skruv som vi har – nu är det ordning och reda och då är jag nöjd. Magnus är helt säker på att vi nu har skruv så det räcker inför vår resa. Jag är inte alls säker på att så är fallet….

2015-02-07 16.47.43

 

Söndagseftermiddagen blev ett arbetspass i syrrans sovrum där det ska byggas en toalett. Allt virke och material låg i vardagsrummen när vi kom hem på eftermiddagen så det var bara att hugga i och börja bygga. Mitt VVS-ansvar sträcker sig nu vida utanför Nanny 😉 När vi nu sitter och kollar i våra kalendrar så inser vi att det inte blir många Nannyhelger innan det är dags att gå på tjänstledighet. Men vi tror ändå att vi ska hinna med allt. I alla fall det viktigaste. Och det viktigaste just nu är att plusgraderna får vara kvar och vi inte får någon is, snö eller något annat hemskt. Sju veckor kvar att jobba nu 🙂

Bookmark the permalink.

2 Responses to Det rullar på :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *