Saker och ting faller på plats!

Jag har legat totalt knockad hela veckan av en riktigt jobbig förkylning. DET hade jag inte räknat med! Trots detta så tryckte jag i mig två panodil och åkte till läkaren i torsdags. Det var meningen att jag skulle proväta skaldjur. Men precis som jag misstänkte så vägrade allergologen att utföra några tester på mig eftersom jag både var förkyld och hade feber. Så det var bara att åka hem och bädda ner mig igen. På torsdagesftermiddagen så styrde vi dock kosan mot Nanny. Jag kan ju lika gärna ligga i Nannys soffa och vara sjuk som i syrrans soffa. På vägen ut så stannade vi en sväng på Allgas för att få lite klarhet i vad vi borde ha med oss i kopplingar för våra gasolflaskor. Och på köpte fick vi dagens kommentar!

-Hej, vi tänkte höra lite vad vi behövde ha med oss för kopplingar för gasolen i vår båt när vi ska ut på långsegling.

– Köp en husbil!

Haha 🙂  Men trots detta så kom vi därifrån med en godispåse kopplingar som gör att vi enligt Allgas kommer att klara oss överallt. Det blev ett mycket trevligt möte där vi (jag) kunde ställa alla idiotfrågor som jag funderat på och vi rekommenderar dem mer än gärna.

Ute i Nanny så bäddade jag mig ner i soffan och Magnus började med sin favoritsysselsättning – kabeldragning till kortvågsradion. Och tro det eller ej – det gick hur smärtfritt och enkelt som helst. Till och med så smidigt att vi blev misstänksamma.

Fredagen fortsatte i samma anda. Jag låg i soffan och Magnus pysslade med radion och det tog faktiskt hela dagen. Magnus monterade en tillfällig jordkabel i motorn och drog en kabel till akterstaget och därefter drog han på strömmen. Både han och radion sken upp och helt plötsligt så fick vi in både musik och prat. Däremot så har han inte  lyckats prata med någon ännu – men det får bli nästa projekt! Lördagen blev mest ihopplockande och hemåkande. Fast på vägen fick vi hämtat upp ett mycket fint rostfritt fäste till vår Wifi-antenn som Thomas gjort . TACK THOMAS!!! Dessutom så låg Magnus hett efterlängtade sextant på postkontoret och väntade. Och då pratar vi ett navigationsinstrument och inget annat! Så nu känns det som saker och ting faktiskt börjar falla på plats. Inte allt.. men det är en sak här och en där och det blir sakta mindre saker kvar och vi kan så sakteliga bocka av lite på våra listor! Nu är det bara två månader kvar… Hu – vad läskigt och skönt!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *