Utcheckade, utflyttade och färdigflyttade

Sista veckan på jobbet var lite som i en dimma. Jag hade inte större arbetsuppgifter att ta tag i så det blev en lugn och skön avslutning. Dessutom blev jag extremt bortskämd med både luncher, middagar och god champagne. När jag gick ut genom dörren och skrivit ett meddelande på min skylt som talade om att jag var tjänstledig till och med 2018-10-01 så kändes det riktigt bra! Men inte mer bra än en vanlig fredag, för det gåååår bara inte att förstå att vi ska vara borta så länge. Dessutom har jag glömt en grej så jag får nog sticka inom till jobbet igen under veckan. Jag får se det som en gradvis avvänjning 🙂 På vägen hem hämtade jag Magnus som också gjort sin sista dag och vi åkte hem till Lexby och fortsatte att packa våra prylar. Av mina kollegor hade jag fått en Champagneflaska med ett påklistrat bäst före datum och klockslag som förkunnade att det absolut skulle förtäras innan 150327 kl 24:00. Så vi hade ju inget annat val än att göra just detta denna härliga fredag. Med andra ord så gick det ingen nöd på oss 🙂 Och helgen hade bara börjat. Fredagskvällen fortsatte hemma hos Haglunds där vi fick oss en helkväll med massor av god mat och båtprat! De har seglat i både i Skottland o Karibien så vi sög i oss så mycket info vi bara kunde. Nu ska det erkännas att vi nog inte kommer ihåg allt eftersom vi hade alldeles för trevligt. När min, just då mindre älskade man, väckte mig strax innan åtta på lördagsmorgonen så trodde jag han hade fått fnatt!
– Det är ju lördag! Låt mig sova!
– Numera är alla våra dagar lördagar! Upp och hoppa! Vi har massor att göra idag!
Mummel och morr men ibland har ju faktiskt min man rätt så det var bara att gå upp och sätta igång. Vi packade ihop det sista och Magnus körde en full bil med grejor till tippen. Bland annat så åkte nu sängen jag har haft under de sista två månaderna och en hel del annat som blivit över när vi byggt badrum med syrran.
Efter lite städande och plockande var det dags för nästa event. Vi träffade Magnus kollegor för en middag på Flying Barrel. Flertalet av dem har jag sett fladdra förbi på facebook men aldrig träffat så det var riktigt trevligt att få träffa dem i verkligheten. Vi fick även med oss en bowlingrunda ut på kvällen men både Magnus och jag kan konstatera att vi är bra på rätt mycket – men INTE bowling. Även denna kvällen blev grymt rolig men det blev även rätt sent så det var med ganska tunga steg som vi flyttade vårt pick och pack ut till Nanny på söndagen. Sista flytten nu!! När vi väl raddat upp allt vi skulle ha ner i båten på bryggan så funderar jag ännu en gång på hur vi ska få plats med allt. Men istället för att fundera på det så fyllde vi istället sittbrunnen med alla grejorna och eftersom det var helt stiltje så passade vi på att byta förseglet, så nu har gumman fått på sig “sommarklänningen”. Vi väntar med att sätta storseglet tills vi är färdiga på land. På söndagseftermiddagen var det dags för nästa träff och vi fick ytterligare en kalasmiddag hemma hos farmor. Carl, eller “lilleman” som jag envisas med att kalla vår son, fyller 21 år idag och det skulle så klart firas. Vår son som jobbar som flyttgubbe är längre än både jag och Magnus och med hans yrke så förstår ni säkert att han har en hel det muskler också. Men i mina ögon kommer han alltid att vara lilleman 🙂 Roligt också att få träffa Magnus syster och bror med hans så fina tjejer! Farmor o Farfar hade fixat stek med sås o potatis och efter det självklart bullar, kakor och tårta. Vi fullkomligt rullade ur från deras hus – det är tufft att vara avseglande långseglare. Nu ligger vi i soffan och klappar oss på magen och funderar på var allt som ligger i sittbrunnen ska placeras.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *