Besöksinvasion av avseglargruppen

I sista inlägget så undrade jag lite vad vi skulle göra dagen efter. Det är INGA problem att hålla oss sysselsatta  – den saken är klar. Fredagen blev fullt ös genom att vi åter igen fick massa trevliga besök. Syster kom och levererade gummibåten och lite annat vi inte har fått plats med innan. Inte för att vi har mer plats nu, men det kommer att ge sig 🙂 Mats tittade förbi och så farmor och farfar som fick tillfälle att krama lite på Mathilda. Dessutom så fick vi ett arbetsbesök. Mattias och Hampus från Riggarna tittade inom för att gå igenom riggen en sista gång. Jag ville gärna detta så att jag kan släppa den pucken ett tag. Magnus passade på att fråga hur de hade tänkt med dragsnörena inne i masten. Han hade tittat på det flera gånger och fick helt enkelt inte ihop hur man skulle få tag i snöret och sedan lyckas dra en kabel med detta. Det hela slutade med att Hampus hoppade upp i riggen och satte fast vårt nya fäste till wi-fi antennen samt att de drog kabeln och det hela var klart på mindre än två timmar. Inte gratis – nej – men jisses så skönt att få den pucken struken från “att göra listan”.  Hampus tyckte nog att vårt fäste var lite vekt – att vi inte tagit i tillräckligt med tjockleken på plattan men vi avvaktar och ser hur det fungerar innan vi eventuellt tittar på ett nytt. På fredagskvällen bjöd vi helt fräckt in oss till Per och Kajsa, eftersom vi inte tyckte att de terroriserat oss tillräckligt och tillsammans med Mathilda så fick vi en härlig myskväll hemma hos dem. På lördagen var det dags för Mathilda att åka hem så det var bara att gå upp tidigt och nästan krama sönder henne. Nu är det minst ett halvår innan vi får ses igen 🙁 Det gör en smula ont i hjärtat men det är så som det är! Efter frukost släppte vi tamparna och tuffade bort till Nya Varvet. Där låg Westvind och ett stort gäng jobbade med att färdigställa riggningen. Jag och Magnus insåg genast att vi inte skulle vara till så stor hjälp denna dag. De var gott och väl 25 personer som klättrade, drog block och trossar kors och tvärs. Att rigga en skuta är helt klart en hel vetenskap! Jag höll mig i bakgrunden och fotade lite istället och vi passade på att bara njuta av att andra arbetade i vårsolen. Här ligger ett album med bilder från riggningen om ni vill se. Själva satte vi text på Nannys bom så nu har vi en svensk flagga längs ut på bommen som följs av texten “SWEDEN” och “Nanny166.se” Lite marknadsföring för vår lilla blogg 🙂 Det blev riktigt snyggt! Tack Markus för dekaltexterna. Eftersom vi inte gjorde så mycket nytta så släppte vi tamparna redan vid 15 tiden och tuffade tillbaka till Lindholmen. Där satte vi ner för att njuta den sista halvtimmen i solen men det tog inte många sekunder innan vi hörde ett ihärdigt “NANNY….” NANNY…” Vad i allsin dar var detta. Helt plötsligt såg vi ett gäng på över 20 pers komma på kajen, glatt vinkande. Vem… Vad….. Vi fattade ingen ting. Men när de kom närmare så trillade tioöringen ner 🙂 Det var hela avseglargänget från JRSK som hade haft möte i närheten och sedan kom och hälsade på oss. Fantastiskt roligt. Vi var med i avseglargruppen som startades i våras men vi insåg snart att vi hade tagit oss vatten över huvudet för tiden räckte helt enkelt inte till så vi har inte deltagit på mötena. Tråkigt, men vi har varit tvungna helt enkelt. Så mycket roligare då att de tar sig tid och kommer och hälsar på oss! Vi fick förevisa båten i omgångar och ett tag stod det så många på Y-bommen att jag trodde de skulle bli blöta om fötterna 🙂 Som sagt väldigt trevligt initiativ! En härlig invasion helt enkelt !!

150411 Westvind Påriggning (12) 150411 Westvind Påriggning (164) 150411 Westvind Påriggning (165) 150411 Westvind Påriggning (265) 150411 Westvind Påriggning (233)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *