150506-08 Egersund

Vinden och ett massivt regn kom ett par timmar efter det att vi lagt till i Mandal. Då är man glad att man ligger bra i hamn 🙂 Det blev en tidig kväll. Dygnssegling tar på krafterna. Ändå så gick vi upp kl 05 dagen efter och lämnade vid 06 tiden. Det var ytterligare ett väderfönster vi ville utnyttja. Det blev en lång och ganska gungig dag och mot slutet hade vi vågor på ca tre meter. Det låter ju kanske inte så mycket men då är det vågtopparna vi pratar om. Sedan tillkommer dalarna också 🙂 Magnus hade lagt rutten långt ut från land och det gjorde att vågorna blev rätt långa och det ger en klart bättre gång. Fast det var faktiskt en rätt jobbig segling, bland annat eftersom vi inte riktigt hade hunnit vila upp från seglingen från Skagen. Vi kom in i Egersund strax efter kl 16 och precis efter Öckeröbåten KIM. Detta är lite kul för via min syster – ni vet, hon som känner alla – har vi träffat Mikael (Slajdarn) tidigare. Nu har han och Gunver planerat en segling upp till Lofoten.  Han hade sett på hemsidan att vi låg i Skagen och skickade ett SMS om att de låg i Hirtshals. Nu råkade vi faktiskt helt oplanerat sammanstråla i Egersund. De enda gästbåtarna i hamnen är alltså svenska OCH känner varandra. Vi är lite förvånade för det är rätt höga hamnavgifter det är överallt. 200 NOK eller DKK tycker vi är rätt saftigt för att vara så här tidigt på säsongen. Nu har vi varit här i två dagar när det varit motvind ute på Jaeren vilket vi tycker är jätteskönt. Vi har vilat massor och gjort så lite som möjligt. Och äntligen har jag fått Magnus att förstå storheten med Game of Throne. Vi har nu betat av tre säsonger medan det har varit både regn, vind och hagel ute mellan solglimtarna. Nu blir det en tidig kväll för i morgon är det tidig avgång och målet är 55 distans och  Skudeneshavn innan nästa väderfront dundrar in. Men man vet ju aldrig var man kan hamna 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *