160102-160104 Bråda, intensiva men trevliga dagar

Det händer saker precis hela tiden! Ena dagen så har vi helt plötsligt besök av Ivan och Josefine. De var de tidigare ägarna till Rasmusen Kuheli och de är långseglare på riktigt. De var ute i 3,5 år och har seglat runt hela klotet på denna tiden. När de dök upp så skulle vi precis slänga i oss lite mat och sedan vinka av Carl på bussen till flyget så det h hela blev tyvärr ett litet stressat besök. Vi hade mer än gärna satt oss ned i lugn och ro och fått ta del av deras erfarenheter ett tag. Men det blev inte riktigt så… Sedan, andra dagen,  så har vi ju fantastiskt besök av pappa, Solveig, syster Tina och Göran och detta innebär att vi far och flänger mellan båten och deras hotell. Nu får ni INTE tro att vi klagar. För det är inte meningen. Det är otroligt trevligt att de är här och hälsar på oss. Åter igen blir vi bortskämda med middagar och trevliga utekvällar men på dagarna försöker vi få båten i ordning till överseglingen. Idag, måndagen den 4/1 har vi fått besked om att Swededreams är framme på Cap Verde. Det drar lite i seglingstarmen nu, samtidigt som vi har förstått att deras segling ner dit har varit väldigt rullig. Idag har vi tvättat massor, bunkrat ytterligare ätbara saker , tvättat  samt målat loggen och satt två stora nya handtag i taket på doghouset. Magnus har också varit och kontrollerat läget med vår livflotte och de säger fortfarande att vi ska få tillbaka den i morgon eftermiddag. Detta innebär att vi planerar att lämna Las Palmas på onsdag. Släkten åker hem då också så det känns lagom. Just nu är det fyra-fem svenska båtar som ligger i startgroparna, vad vi vet. Alla ska inte via Cap Verde men det är ändå skönt att vet att det är flera båtar som går samtidigt, åt samma håll. Magnus har ju hunnit fylla år också och han blev ordentligt uppvaktad. Först hade vi familjen på stor middag här i båten och därefter invaderade segelkompisarna och kvällen blev både sen och rolig. Det är inte utan att vi känner att det har blivit alldeles för mycket trevligheter i det senaste. Livet här på holmarna är både enkelt, bekvämt och härligt. Men som sagt, det börjar dra i “förflyttasigtarmen” nu och visst känns det i magen att vi är på väg.

Under ett par dagar har jag nu fyllt vår frys med mat i omgångar och om ni undrar vad en 18 liters frys kan innehålla så kommer här ett exempel 🙂

  • 9 x 400 gr Nötfärs
  • 3 x 400 gr färdigstekt tacofärs
  • 3 x 320 gr grytbitar av fläskkött
  • 3 x 350 gr buljongkokt kycklingbitar
  • 2 x 230 gr kotletter utan ben
  • 2 x 300 gr fläskfile
  • 2 x 450 gr fläskkarré
  • 2  x 270 gr vitlökskryddad kycklingbitar
  • 4 x 375 gr entrecote

Tror inte att det kommer gå någon nöd på oss 😉

Ha det nu bra så hör vi snart igen. Håll tummarna för att vi får tillbaka livflotten i morgon så att vi kan packa ihop oss och lämna på onsdag!!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *