160131-160201 Dygn 11 mot Martinique

160123-24 Dygn 11 mot Martinique

Position 1/2 kl 12:00 UTC: N15*50 W049*06

Avverkade sjömil senaste dygnet 130M

Avverkade sjömil totalt: 1408M

Antal sjömil kvar: 688M

Medelfart senaste dygnet 5,4kn

Medelfart totalt 5,35kn

Jag fick ett SMS om att uppdatering för dygn 9 och 10 inte kommit fram. Stämmer detta? Kan du bekräfta Kajsa om de ligger ute eller inte?

Det hela har i alla fall lugnat ner sig lite. Det blåser lite mindre och vi gör lägre fart och det rullar. Men inte alls så mycket som innan. Jag sover som en gris igen och allt är frid och fröjd. Kanske är det så att jag har vant mig lite mer vid rullningarna, vad vet jag. Hasse frågade om våghöjder. De ligger runt två meter och är mer som dyning. Och så kommer det en eller annan omgång med ett par stora busar som gör att Nanny åker rally i nedförsbackarna och det fräser runt skrovet. Nanny slingrar sig lite i dessa lägen och det tar ett tag innan vindrodret hämtar upp kursen igen. Men det är som sagt lugnare. I går fick jag till och med gjort lite splitsjobb på våra linor som vi avlastar ankarkättingen med. De gamla slets sönder till stor del i Las Palmas när vi låg på brygga T. Natten var lugn och det mest upphetsande var att Magnus såg ett fraktfartyg på AIS en låååångt borta. Då händer det inte mycket. Han löste av mig vid 04 i morse och jag somnade med en gång och sov helt ok ända fram till 12 idag då Magnus väckte mig och sa att vi hade Squalls runt omkring oss. Eftersom vi inte varit ute för någon ordentlig sådan innan så valde vi att ta ner ett av förseglena ifall en stor vindökning skulle komma men det hände inte så mycket. De drog vidare utan att träffa oss. Åh, vad jag önskar att vi hade haft dubbla rullar framme. Nu har vi ju en rulle och ett kutterstag. Fördelen är att vi kan ta bort kutterstaget och då slippa problemet med att behöva dra in genuan för att kunna dra över den på andra sidan. Men just nu när vi vingseglar så hade det varit suveränt med två rullar. Ja, ja… Man kan inte få allt.

Idag på förmiddagen så tror jag också att någon har försökt ringa oss på satellittelefonen. Den plingar till och säger att vi ska dra ut antennen och gå ut i fria luften och ta emot ett samtal – vilket vi gör, men efter det så får vi ingen kontakt. Skumt…. ni som försöker ringa – försök gärna igen. Jättekul, bara ni kommer ihåg att det är rätt dyrt….

Vi har också fått en hälsning till till Klara och Niklas på MyFlower. Ni som skrev detta och ska till Karibien om en vecka – kan vi få ert namn på SMS också så att de får reda på vem det är som hälsar. De blev jättenyfikna!

Swededreams har ca två dygn kvar till Martinique och har tydligen fiskelycka med sig. De har dragit upp både svärdfisk och Mahimahi.

Tack också den anonyma som säger att jag inte gnäller när jag gnäller och att det är OK

Kjetil – tack för väderprognos – hojta gärna om ni ser att något stort är på gång borta i USA som kan komma att påverka oss.

Ha det varmt gott och lagom luktande i Bangalore Lotta!

Tack Ingela – vi är försiktiga

Mats o Bettan – ha en mysig båtmässa. Hälsa alla kända och okända

Tack för hälsningen Kent o Gunilla. Snart är det kanske er tur!!

Kram Liv och Magnus

PS – nu har vi gjort 2/3 av sträckan!!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *