160205-160206 Dygn 16 mot Martinique

Position 6/2 kl 12:00 UTC: N14*40 W58*54

Avverkade sjömil senaste dygnet M 113

Avverkade sjömil totalt: 1987M

Antal sjömil kvar: 116M

Medelfart senaste dygnet 4,7kn

Medelfart totalt 5,19kn

Ja, då är det bara ett dygn kvar…. Faktum är att vi har dragit ner lite på farten för att komma fram i morgon vid 10-11 tiden UTC, precis när det ljusnat.

Natten har gått bra, men det är riktigt skitväder. Annat går inte att säga. Vi har inte sett solen på tre dagar och vi går om varandra och bara byter och torkar kläder så fort tillfälle ges. Just nu kör vi motorn för att få ladda upp batterierna. Vi klarar inte tre dygn utan soltillskott så att säga. Men det är klart att det är en härlig känsla att bara ha strax över 100 M kvar. 100 M är ju en “dagsseglats” i hemmavatten, ner till Anholt eller liknande. Jag har faktiskt rotat fram en äkta flaska bubbel ur källarförrådet och lagt i kylskåpet. Vi fick ju ett par fina flaskor när vi lämnade Göteborg och ett par av dessa har vi sparat till speciella tillfällen. Och i morgon eftermiddag får nog räknas som ett speciellt tillfälle… Ja, ja. Vi är inte där ännu. En timme i taget just nu

Tack återigen för alla glada hejjarop – ni är fantastiska som stödjer oss och gläder oss med era små meddelanden!

Carina frågade lite om djurlivet. Vi har sett fåglar hela vägen över, på daglig basis. Jag såg, mitt ute någon dag, en stor val som bröt en våg och dök in i nästa. Tyvärr kom han inte tillbaka…ngAnnars så är det flygfiskarna som både glädjer och irriterar oss. Vi gör dagliga plockrundor på däck för att slänga i de som landat på natten. Men på dagarna så kan man titta rätt länge på dem när de kommer i stim och glidflyger mellan vågorna.

Hoppas ni får en fin dag med hela gänget Mette! Hälsa alla från oss och krama alla!!

Tack för hälsning Tony o Sofia, Reidun och, Per o Kajsa, Jeanette, Carina och Tony T. Som sagt – det livar verkligen upp vår vardag!!

Kram Liv o Magnus

Bookmark the permalink.

One Response to 160205-160206 Dygn 16 mot Martinique

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *