160626 Vattenfall, grisbingo, midsommar och båtjobb

Efter lite funderande så hoppade jag och Magnus på en av de organiserade turerna som utannonserats på morgonnätet. Denna gick till ” Seven Sisters falls” mitt på Grenada. En av båtarna hade organiserat det hela och avtalat transport med alla cruisers huvudchafför, Shademan, och till slut blev vi tre minibussar som i samlad trupp lämnade hamnen. Tanken med utflykten var att få se lite mer av Grenada och dessutom få lära känna lite andra seglare och få höra hur saker och ting fungerar här på vår tillfälliga hemort. Det är många amerikaner som mer eller mindre bor här i sina båtar och de flesta verkade känna varandra väldigt väl. Vi blev varmt välkomnade och fick en riktigt, riktigt rolig och trevlig utflykt. Själva upplevelsen av vattenfallen var väl lite sisådär om jag ska vara helt ärlig. Vi blev ju rejält bortskämda på Dominika och då var vi ju helt ensamma. Nu var vi 30 talet som skulle plumsa i den lilla vattenpölen. Men det var gott om plats och massor av friskt sötvatten. Man har liksom glömt hur det är att bada i sötvatten under de här månaderna! Med alla skratt och skämt och allt som pågick så blev det riktigt trevligt. Det mest spännande var nog ändå att åka minibuss på det extremt smala och branta vägarna. Som jag har nämnt innan så är ju tempot här väldigt tillbakalutat och saker och ting händer inte fort här. Detta gäller INTE när folk sätter sig bakom ratten på sina bilar! Alla kör extremt aggressivt och framförallt toksnabbt! När våra tre minibussar jobbade sig upp på serpentinvägarna så  hade vi hela tiden ett stort gäng med bilar bakom oss som tutande och viftande visade sitt missnöje. De försökte sedan hela tiden köra om – även mitt i kurvor med obefintlig sikt. Själva satt vi inklämda och höll fast oss så gott vi kunde i den krängande bussen. Och allt detta till en underbar utsikt. Grenada är verkligen en grön ö!

När bussarna släppt av oss så väntade en klätterpromenad på ca 30 minuter och här fick vi också en mycket trevlig guide som följde med oss och föreläste om naturen vi såg. Tyvärr fick vi inte se några apor. Men det får väl bli en annan gång.

Hela bussgänget på led!

Hela bussgänget på led!

Det var allt lite brant ibland

Det var allt lite brant ibland

Vår guide berättar om bambuns växtrkraft

Vår guide berättar om bambuns växtrkraft

Två av de sju fallen

Två av de sju fallen

Två glada haikare

Två glada haikare

Vissa kurvor klara man inte på en sväng, utan man får backa en gång emellan

Vissa kurvor klaras inte på en sväng, utan man får backa en gång emellan

Väl hemma efter den lyckade turen så “lurade” Swede Dreams med oss på bingo. Vi var väl inte jättesugna på detta men det är väl klart att man får hänga på och se vad som händer. Jag kan lätt säga att vi inte ångrade oss att vi hängde på. Nu är vi ju inga bingoveteraner, Magnus och jag men  Bingolotto har man ju spelat ett par gånger genom åren. Detta var så långt från bingolotto som man kan komma. De två högvinsterna var nämligen en gris respektive två grisar…. som trillades ut in  i vagnar på den lilla scenen. Carlos var lite besviken på att det inte var en ko i vinstpotten som ryktet förutspått. Han hade planerat att ha den på fördäck för att få färsk mjölk i kaffet. Visst har de en stor båt men här tror jag han har missbedömt förutsättningarna lite 😉 Förutom högvinsterna så var det ett par omgångar där man kunde vinna både pengar till att få dra en hemlig vinst ur en låda. Vinsterna i hemliga lådan bestod av allt från bindor till tidningsställ. MEN…. vid vinst så överlämnades inte priset förrän vinnaren dansat solo på scenen i ett par minuter. Detta gällde ALLA. Inklusive gamla “mormor” som sopade hem vinst efter vinst. Och här går man inte upp och ställer sig och smågungar, samt tar ett steg från sida till sida i takt till musiken. Nä! här skakas det på rumpor! REJÄLT. Alltså så ställer man sig med ryggen mot publiken och rullar på rumpan – män som kvinnor – stor som liten – gammal som ung.  Tyvärr blev det ingen gris till oss. Lola var väldigt nära men inte tillräckligt nära.  När det hela var över slocknade jag och Magnus fortare än fortast efter en mycket innehållsrik och rolig dag.

I fredags var det ju också, som säkert ingen av er har missat, Midsommarafton. Detta firades helt regelmässigt med sill, potatis, Västerbottenostpaj, jordgubbar, grädde, dans och lekar. Vi hade installerat oss vid en fotbollsplan där det fanns en bänk och självklart blev det både nubbe och visor.

När det var dags för lekar hade vi fått sällskap av en engelsk båt och ut på eftermiddagen kom en kille som tillverkade hattar och korgar. Han gjorde underbara små fåglar till barnen och jag fick en korg – alldeles gratis av honom. Christer beställde en hatt som han bara på ett par minuter knöt ihop. En riktig konstnär! Det blev en riktigt rolig midsommar!

Midsommarbarn!

Midsommarbarn!

Midsommarmiddag!

Midsommarmiddag!

Vilka barn gillar inte jordgubbar med grädde?

Vilka barn gillar inte jordgubbar med grädde?

Leka måste man också

Leka måste man också

Lola i farten

Lola i farten

Crille och hans trevliga hattmakare

Crille och hans trevliga hattmakare

I övrigt så fortsätter båtjobben. Magnus har kopplat och dragit om lite kablar och bland annat så har nu tryckvattnet en egen knapp på instrumentpanelen. Vi är ju lite rädda att det ska spricka någonstans och om det gör det så lär vi förlora allt vårt dyrbara vatten på bara ett par minuter. Magnus har också läst på en massa om vindsnurror så nu har vi faktiskt beställt en vindsnurra och den ska monteras över radarrandomen. Jag har tillbringat två hela dagar på Swede Dreams tillsammans med min symaskin och syr ett dingeskydd. Sådant tar mer tid än vad man kan tro. Men nu närmar vi oss och jag tror att vi klarar oss på en dags arbete till. Det är riktigt roligt att vi är flera båtar som ligger ihop och kan därmed hjälpa varandra med diverse båtjobb och tankearbete. Diskussionerna blir många, långa och trevliga!

Nu idag, söndag, så ska vi iväg på båtpryls-loppmarknad hela gänget. Ska bli spännande att se om vi hittar något som vi tycker är absolut nödvändigt 🙂

Bookmark the permalink.

3 Responses to 160626 Vattenfall, grisbingo, midsommar och båtjobb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *