160724 Massa foton och en liten rapport

JA…. Jag ligger efter med uppdateringarna. Det är bara att erkänna. Men grejen är den att vi mest grejar och håller på. Så det är kanske inte så intressant tänker jag. Eller???? Men vi har rätt kul inemellan också.

Silke stannade i vår koloni i över en vecka och vi hann med både härliga grillfester och att fira hennes födelsedag ordentligt. Jag hade gjort chokladkaka med hallonsås till lunch, självklart med bubbel till. Sedan bjöd hon på tapas i sin båt. Kul och sen kväll. Dagen efter hade vi faktiskt vår första sovmorgon på flera månader. I och med värmen vill vi upp tidigt på dagen så att man hinner göra något innan hettan överfaller totalt. Det blir mest att vi går ut på kvällen för att äta något enkelt och billigt. Annars håller vi oss mest på båtarna.

Återföreningsbubbel med Silke

Återföreningsbubbel med Silke

Ska latar sig i sittbrunnen

Ska latar sig i sittbrunnen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Två glada tjejer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaaaaaaa?

En glad trio

En glad trio

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Silke visade sig ha en trumma ombord

Den måste ju testas!

Den måste ju testas!

Paco får en liten lektion

Paco får en liten lektion

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Magnus var tvungen att prova också 🙂

Chokladkaka med hallonsås på Silkes födelsedag

Chokladkaka med hallonsås på Silkes födelsedag

Skål och grattis på din dag !!!

Skål och grattis på din dag !!!

Kakan gick ner på högkant!!

Kakan gick ner på högkant!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Såklart lite mer bubbel…

Värdinnan och födelsedagsbarnet med massa god "pizza"

Värdinnan och födelsedagsbarnet med massa god “pizza”

Affe påstår att han är lik någon i Miami Vice....

Affe påstår att han är lik någon i Miami Vice….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lola och katten Ska

Carlos på "sniskan"

Carlos på “sniskan”

När det gäller alla våra projekt så går en del framåt och annat står helt still. Detta med att få tag på vettigt rostfritt verkar helt omöjligt! Det ska finnas men nu har vi försökt i över en månad. Vi har trots allt fått tag på en kille som har sagt att han kan importera grejorna på en vecka eller så, men innan dess så vill han att vi ska besöka hans verkstad för att se vad han kan hjälpa oss med. Vi skulle träffas i fredags kl 08:30 men när vi stått och väntat på parkeringen i över 45 minuter gav vi upp. Carlos skulle med sin familj till en gård på besök och vi hade annat inplanerat. Efter över en timme ser vi hur han står på dingebryggan och spanar ut mot våra båtar. Jag åkte tillbaka till bryggan och efter lite diskussion så kom vi fram till att vi ska göra ett nytt försök i början av kommande vecka. För han vill verkligen inte beställa förrän vi besökt honom. Så nu hoppas vi att vi ska kunna göra detta på tisdag så att beställningen går in. Vår vindsnurra befinner sig på en katamaran som ligger en dags segling norrut. Han bedyrar hela tiden att han är på väg ner till oss och att han kommer snart. Det har han sagt i ett par veckor nu. Inte konstigt att vi börjar misströsta. Men å andra sidan så har vi inte betalat något ännu så vi lever ännu på hoppet att vi ska få till detta.

De projekten som går framåt är i alla fall de som vi kan styra över själv. Magnus har dragit om och förbättrat delar av våra elsystem. Bland annat så har han monterat två st dubbla USB uttag där vi kan ladda allt från telefoner till kameror utan att behöva någon omkopplare. Det är lite kul att han ibland får göra jobb som faktiskt syns… För det är klart att det kan vara lite tröstlöst att jobba en hel dag med en krånglig kabeldragning som ingen kommer att lägga märke till. Vi har målat färdigt taket och listerna i doghouset. Det blev som nytt. Listerna är nästan föööör blanka. Men det kommer säkert snabbt att slitas av solen så det gäller att njuta så länge det är vackert.

Magnus gör synligt elarbete

Magnus gör synligt elarbete

Och när han är färdig så är jobbet osynligt...

Och när han är färdig så är jobbet osynligt…

Magnus gör fiskestopp till vårt saltvattenintag

Magnus gör fiskestopp till vårt saltvattenintag

Magnus gör brickor till wifi-antennen

Magnus gör brickor till wifi-antennen

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Magnus försöker med att höja vår Wifi-antenn lite…

Silke i masttoppen på Ocean Maiden

Silke i masttoppen på Ocean Maiden

Vårt dumma problem med de små fiskarna i vårt vattenfilter har Magnus löst genom att göra en fjäder av rostfritt som han knött in i genomföringen. Han fick även göra en till vår avluftning till dieseln för där bestämde sig ett gäng getingar att försöka bygga bo, vilket vi självklart inte tycket var en bra idé!

Ett av de större projekten som vi dragit igång är att borra hål i däckets sarg. Vi har redan två hål på varje sida men det räcker inte när sjöarna slår över däck. Detta är en riktigt ogenomtänkt konstruktion av Hallberg Rassy. Även andra båtar än Rasmusen har detta. Det är alltså så att allt vatten som hamnar på däck har bara en väg ut till havet igen eftersom det stoppas av den höga ”däckssargen”. Denna väg går via självlänsarna i sittbrunnen! Hur idiotiskt som helst! Det innebär nämligen att om vi får två vågor över däck i en följd så står vi med vatten upp till fotknölarna i sittbrunnen. Och ni som känner till Rasmusens konstruktion vet kanske att durken i sittbrunnen består av två motorrumsluckor.  Dessa är självklart låsta och täta men….. Vad finns det som alltid klarar av att vara tätt? Vem vill ha vatten som forsar IN genom självlänsen istället för att forsa UT?

Så efter lite funderingar så satte jag borrmaskinen i sargen och borrade fyra stora hål bredvid varandra. Hu… Läskigt!! Sedan en sliptrissa på borrmaskinen och vips så har vi ett nytt hål, eller en sk spygatt. Nu ska det bara göras tre till och dessa ska slipas ner, bestrykas med epoxi, slipas igen och sedan målas i tre lager. Jag har köpt lite halvgulvit färg som jag hoppas inte ska sticka ut för mycket.

Borrar innifrån

Borrar innifrån

Liv borrar hål i båten igen

Liv borrar hål i båten igen

Ups.... I did it agan....

Ups…. I did it agan….

and again....

and again….

...and again

…and again

160717 14_40_04 Grenada 23

Slipat hål. Nu ska det det bara slipas lite till och... och..

Slipat hål. Nu ska det det bara slipas lite till och… och..så ska vi göra tre till.

Vi har också fått svar på våra offerter från de olika varven och som det ser ut nu så kommer vi lyfta sista vecka i augusti ett par vikar bort härifrån på en marina som heter Clarkes Court. Det kommer gå på ca 4000:- inklusive avspolning. Då ingår också att vi får bo på båten de fem dagar hon ligger på land. El och vatten tillkommer utöver detta men toaletter och dusch ska ingå. Tänk en dusch! Jag har inte sett en riktig dusch sedan vi lämnade St Martin någon gång i mars. Jo!! Det är klart att vi duschar. Vi har en tryckvattensdusch med kallvatten till badbryggan. Kallt och kallt. Det är inte kallt direkt utantemperaturen ligger runt 30 grader och uppåt…. Men detta är dyrbart watermakervatten så duscharna blir väldigt korta.

Men vi har det bra! och dagarna går…..

Hej då Silke - ses snart igen..

Hej då Silke – ses snart igen..

Bookmark the permalink.

11 Responses to 160724 Massa foton och en liten rapport

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *