161014 Bad och Besök

Det är rätt mysigt att ligga här i Spanish Waters. Det händer inte jättemycket och radion är ganska tyst. Det går definitivt inte att jämföra med Grenada där det ständigt var aktiviteter. Men på söndagen så har holländska ligan, som är väldigt representerad här, en grillsamling vid en av resorterna. Jättemysig tillställning som vi fick följa med på. Egentligen så får vi inte vara där men vakterna väljer att titta åt ett annat håll. Vilket vi är tacksamma för. Det är faktiskt en av de stora nackdelarna med Curacao – alla resorter. De har helt enkelt stängt av  de finaste stränderna och det är inte för alla. På vissa ställen kan man betala för att komma in – på andra måste man bo. Och det gör vi ju inte. Där tycker jag att Grenada är väldigt bra eftersom det är förbjudet att stänga av stränderna. De jobbar efter principen att alla ska vara välkomna på alla stränder och vad jag förstår så har de lyckats med det. Men vi ska inte klaga. Det finns gott om ställen att bada och ha det bra. Ett av favoritställena är “Tug Boat” en litet dykhäng tio minuters dingetur från oss. Här kan man hyra en solstol i skuggan för en billig peng och de serverar enklare mackor och kalla drycker. Men inget hindrar att man har med sig en egen kylbox med blandat godis. Direkt nedanför klippan finns det jättefin snorkling och dessutom vrak att dyka/snorkla på. Vi stormtrivdes direkt på detta hak och vi har varit där flera gånger. Tina Princess och vi fick oss en riktigt go eftermiddag här.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Söndagshäng med Tina Princess

Vårt favvo häng: Tug Boat

Vårt favvo häng: Tug Boat

Klipphäng på Tug Boat

Klipphäng på Tug Boat

Strandhäng med Eva

Eva

Vraket som är poppis att dyka på

Vraket som är poppis att dyka på

Gostolarna på Tug Boat

Gostolarna på Tug Boat

I tisdags så hade vi fått låna bilen av Tina Princess och då passade vi på att åka runt lite på ön innan det blev dags att hämta upp efterlängtade Lotta på flygplatsen. Det blev en låååång väntan och vi började bli riktigt nervösa när det tog henne så lång tid att komma igenom tull och immigration. Det visade sig att de inte var så imponerade av hennes förklaring att hon skulle bo på en båt. – Var ligger båten? – Ja… i en marina här i närheten svara Lotta. – Det finns inga marinor här i närheten! Lotta blev skickad åt sidan och fick vänta en försvarlig stund innan de bestämde sig för att trots allt släppa in henne i landet. Hon hade ju faktiskt en returbiljett…. Vi var nervösa över att de stoppat henne på grund av allt som hon hade med sig i sin resväska. Den innehöll allt från  nya sandaler till Magnus till en ny kamera till mig samt en försvarlig mängd mat…. Kameran skulle hon ju alltid kunna säga var hennes egen men herrsandalerna i storlek 43 var det nog värre med. Men till slut så gick i alla fall allt bra och efter massor av kramar och glädjetårar så åkte vi mot Nanny. Jag var kaxig och tyckte vi skulle ta oss alla tre i jollen tillsammans med 20 kg packning i motvinden på en resa. Det måste ju gå bra tyckte jag. Det gjorde det INTE och väl framme på Nanny så blev det stora saneringen av tre genomblöta personer och en stor väska! Tänk att man aldrig lär sig…. Men saneringsjobbet gick fort och därefter så blev det så klart massa tjat och massa bubbel. Så roligt att få besök och så roligt att få packa upp alla roliga saker hemifrån. Jag har har ju av supersnälla Anders fått en ny (gammal) mobiltelefon och dessutom skickade underbara Tina med både korv och västerbotten ost. Mängden godis var försvarlig…. Under avdelningen “riktigt onödiga men kul prylar” så hade hon även med sig en liten mixer. En sk “Bullet”. Kristin på Jono och ju skämt bort oss alldeles väldigt med massa goda isdrinkar och vi ville ju inte vara sämre. Därför fick denna extravaganta pryl flyga från Europa till oss. Vi bjöd in Tina Princess och till Spanish Water nyanlända EOS och vi hade en riktigt roligt eftermiddag med väldiga mängder isdrinkar. Tänk vad kul man kan ha med en påse is, en mixer och lite blandgrejjor! Det är trevligt med besök ombord och även om vädret är varierande så badar vi och snorklar.

Godispåse

Godispåse från Sverige

Lotta dricker isdrinkar

Lotta dricker isdrinkar

Hela svenskgänget testar isdrinkar

Hela svenskgänget testar isdrinkar

Lotta i vattnet

Lotta i vattnet

Fin snorkling

Fin snorkling

Vi åker på utflykter med gummijollen och med buss. I går var en tur in till Willemstad och turistade. Magnus tog en tur till hamnkontoret för att få tillstånd att ankra på Klein Curacao ett par dagar. Men se det gick INTE! I ett par vikar runt huvudön kan vi få tillstånd för ett par dagar. Vi måste då uppge exakt vilka dagar vi vill ligga i vilken vik och betala avgift därefter. Fast då inte på Klein Curacao. Tanten på kontoret ville inte tala om varför man inte fick tillstånd att ligga där och inte vad konsekvenserna skulle kunna bli. Vi vet ju att det är många som ankrar där och det går badbåtar ut varje dag….  Så vi förstår ingenting. Men vi ska kolla runt bland de mer erfarna seglarna som ligger här och höra vad de säger. Vi vill ju inte få Nanny beslagtagen eller liknande. Nu tror jag väl inte det skulle vara fallet. Men man vet ju aldrig….Vi får väl se vad som händer. Tror att det blir en sväng till Tug Boat idag istället :-)Det går i alla fall INGEN nöd på oss! Den saken är säker 🙂

Bookmark the permalink.

4 Responses to 161014 Bad och Besök

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *