161206 framme i San Blas!

Vi lämnade Cartagena tidigt på måndagsmorgonen. Förhoppningen om lite vind dog snabbt och vår motor fick jobba i hela 60 timmar innan vi kom fram till Sa Blas. Själva överfarten var väldigt odramatisk men väldigt rullig. Sjön gjorde att lilla Nanny rullade från sida till sida och det blev inte lätt att sova. När vi närmade oss Panama och San Blas så blev i alla fall jag förvånad över att det var en så pass hög kust. Jag hade sett framför mig en väldigt låg kust med bara små öar med palmer och rev runt. Men det är klart att bergen bakom var det vi såg först. Efter det så dök ett par småöar fram med ett par palmer på. VI fick se ett nytt fenomen när vi närmade oss kusten. I över en timme så hade vi ett jättestim med tonfisk runt oss som hoppade som tokiga delfiner! Tonfiskarna var kanske en halvmeter långa och det var så fascinerande att vi inte ens kom på tanken att ta fram fiskeutrustningen (just nu hör jag hur säkringen går i Björns “fiskehjärna” 😉 ) Vi snirklade oss fram mellan öarna och Magnus hade kopplat upp datorn för att via Open CPN kunna navigera oss in mellan korallreven någorlunda säkert. För sjökorten via Navionics är totalt värdelösa här. Jag stod framme i fören och höll utsikt och nu ligger vi ankrade bakom “Mono Island” . Det är bara vi som ligger här och det är ett litet paradis. Sandöar med palmer runt oss och grönt vatten. Över öarna så svävar ett par rovfåglar och här härskar lugnet. Sååå skönt!!
Vi har ingen annan uppkoppling än via kortvågsradion så vi kan inte svara på några frågor eller kommentarer.

Bookmark the permalink.

One Response to 161206 framme i San Blas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *