170602 Våra vänners vänner känner våra vänner!

Som ni kanske märker så är hemsidan uppe igen! Det var en liten buse som försökte ta sig in och skicka mindre lämpade nyhetsmail i Nannys namn. Som tur var så vår domänleverantör ” One” på tårna och stängde helt enkelt ner sidan när de upptäckte vad som hänt. Det tog mig ett tag, med deras goda hjälp, att få ordning på saker och ting igen. Men nu ska det fungera. Jag kan verkligen rekommendera One. Deras support är suverän!!

Men nu till roligare saker. Våra vänners vänner!!

Vi låg ju ankrade utanför Charlotte Amalie på St Thomas när Magnus hojtade till. “Kolla där kommer K´dans, dom känner vi väl??” Det gjorde vi inte. Men våra goda vänner på Resolut är väldigt goda vänner med dem och eftersom vi pratar med varandra titt som tätt och läser deras blogg så kände vi till den holländska båten K´dans. Uppenbarligen så visste de vilka vi var också för de tuffade fram och hojtade glatt.

“Hej Nanny! Vi känner er nästan!! Vi har hört mycket om er!”

Hm…. undrar om det är ett gott tecken? Men det var det såklart. Karina och Gerhard kom strax över till Nanny och vi fick en riktigt trevlig eftermiddag. Dessutom fick vi också besök av våra trevliga grannar i båten bredvid. De som försökte bjuda över oss på en drink när vi precis ankrat tidigare i veckan. Efter massa prat både hit och dit så kom vi in på våra vänner på den holländska båten Helena. Ni vet de som tappade riggen och vi umgicks med på San Andrés i ett par veckor. Eftersom de också var holländare så tänkte vi att de säkert kände till Ria och Peter. Jajamensan! Gerhard hade haft Peter som seglingsinstruktör. Världen är ju liten alltså… Vilket ger att våra vänners vänner känner våra vänner! Fast våra vänners vänner är ju numera också våra vänner.. Pust. Jag ska sluta nu!

Vi är ju så sakteliga på väg mot St Martin och det är ju motvind dit. Men vi sköt på motvindsseglingen och tog en sväng via Bucket Island på St Croix idag. Enligt sjökortet så är det förbjudet att ankra här utan tillstånd och de informerar väldigt vänligt om att ett tillstånd tar tre till fem dagar att få…. vi struntar i det! Seglingen hit tog sju timmar i ganska brötigt hav. Det är väldigt branta vågor just nu. Men De är inte mer än 1,5-2 meter men eftersom det bara är 4-5 sekunder mellan topparna så blir det lite bumpigt rent ut sagt. Men det var fortfarande rätt go segling! Så det räknas 😉 Om ett par timmar är det dags att dra upp kroken igen och stampa och kryssa oss framåt i ett dygn eller så. Inte läge att skjuta på det längre. Det ska erkännas att det är inget jag ser fram emot. Men ibland får man ta det också.

Jag sitter  ju just nu och använder upp vår sista “amerikanska data” för att få ordning på hemsidan och klockan är verkligen mitt i natten. Det blåser byvindar och regnar med jämna mellanrum. Det är nästan höstkänsla i luften. Fast – nja… det är ju rätt varmt ändå 26,8 grader får väl räknas som det när klockan är 01:30…

Nu hoppas jag att allt ska fungera som det ska igen. Om inte! Hör gärna av er!

 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *