170619 Väderuppdatering

Allt är lugnt här i Forte de France. När väderprognoserna kommer var sjätte timma så slänger vi oss nästan över den. Det är ju faktiskt numera en tropisk storm med namnet Bret men ändå visar prognoserna på inte med än 25 m/s. Trots att det inte ens är juli ännu så är alltså tropisk storm nr 2 för säsongen redan ett faktum. Dessutom är nr tre på gång inne i Mexikanska Gulfen. Men åter till oss. Vi ligger jättebra och stormen är prognostiserad att gå över Trinidad och strax söder om Grenada. Så vi är lugna. Men det är klart att vi är oroliga för vänner både på ABC öarna,  Grenada och andra platser. Kontakterna med vänner har varit täta och det diskuteras villt på olika forum om vad den bästa taktiken är för att komma så lindrig undan som möjligt. Vissa har åkt söderut – eftersom det statistiskt är det bästa. Men i detta fallet verkar det inte ha varit så bra. Andra har dragit sig norrut till St Lucia och Martinique. I nuläget verkar det rätt smart. Men det är ju inte lätt att veta. Vi är bara glada att vi verkar ha tur att vara på rätt plats. Andra ligger kvar och gör det bästa för att förbereda sig för vindar och eventuellt swell som kan uppstå. För vår del lär det knappt blåsa över 10 m/s enligt bilderna nedan. Fast trots det så är Nanny  förberedd för hårt väder och vi kan lämna ankarviken på väldigt kort varsel

Så nu hoppas vi bara att det drar över så fort som möjligt och det inte blir några skador på vare sig personer, båtar eller annat. Vi håller alla tummar för alla!

Kram på er !

Kl 23 inatt lokal tid

Kl 02 i morgon på morgonen.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *