180123 Bortskämda på Nevis

Bill och Wendys båt, Overstreet ligger på bojen bredvid vår men är försatt i vinterdvala. Bill kom ut och tittade till henne och sedan åkte vi tillsamman in till land och fick en liten rundtur på ön. Vi fick komma upp till deras hus, eller stuga, som de kallar det för en härlig eftermiddag. När man blir hembjuden till en annan långseglare så är det lite annorlunda och Wendy hade bland annat gjort klart att jag definitivt skulle ha med mig så mycket smutstvätt jag kunde bära, så vi kunde använda deras tvättmaskin! Inte det vanligaste man brukar släpa med sig på en middagsbjudning direkt 🙂 Vi fick en härlig eftermiddag på deras terrass 900 fot över havet med en fantastisk utsikt över havet. Och att kalla stället för stuga… hm… lite mer än så är det allt och det har funnits i familjen i många år. Nu bor Bill och Wendy här varje vinter och så seglar de med Overstreet i den karibiska ö-kedjan varje sommar.

Häng på terrassen hos Wendy och Bill

På söndagen möttes vi åter upp och vi fick följa med dem till öns segelklubb som de håller på att försöka starta upp. Där riggade vi lite båtar och pysslade med allt möjligt innan vi åter satte oss i bilen och fick stora rundturen runt Nevis. Verkligen en fascinerande ö men olika typer av klimatzoner i form av regnskog och torrare områden. Massor av olika fåglar och det springer omkring apor överallt. Jag och Magnus tycker ju såklart att aporna är jätteexotiska. Men de som lever med dem här benämner dem mer som råttor eftersom de förstör allt som är nyplanterat som kommer i deras väg. Det pågår stora projekt med att hitta sätta att stänga aporna ute från odlingarna – vilket har visat sig väldigt svårt även om det tas till stora elektrifierade staket så hittar de ändå vägar runt för att ta sig in. Sedan tillkommer alla getter, får och åsnor som strövar omkring överallt. För att inte nämna alla kor. En hel del av de gamla kvarnarna och andra byggnader från sockerrörsplantagerna tid är delvis bevarade och hela slavhandelshistorien blir väldigt närvarande när man ser allt tungt arbete som har utförts för hand genom åren. Efter att ha sett oss mätta på ön blev det en liten trevlig barrunda bland de olika strandbarerna innan det var dags för oss att åka tillbaka till båten. Vi har fått se otroligt mycket av denna lite bortglömda pärla i karibien. Ön är egentligen inte alls anpassad för cruisers och det finns inga riktiga naturliga hamnar att gömma sig i om det skulle blåsa på, speciellt inte om vinden kommer från norr… Snacka om att vi har blivit bortskämda dessa dagar <3

Jobb på segelklubben

Riggning av en Hobie

Tjejer på roadtripp

Kyrkobesök 🙂

Grabbarna utbildar sig på historien

Övergångsställe för apor!

Fullknökad bil och en gräsklippare…

Luddboll till åsnebebis

På väg ner mot havet

Apor i ruinerna

Utsikt från den gamla kvarnen

Vi testar den lokala rumpunchen “killer bee”

Vi med Mr Sunshine på hans bar

Vulkanen i vanlig dimma

Måndagen så fick vi ta oss i kragen lite och se till att böra göra lite underhåll på Nanny. Vi har gått igenom hela riggen, igen, och Magnus har varit uppe i masttoppen. Motorn har fått sig en kontroll och lite annat smått och gott börjar falla på plats. Idag tisdag så ska vi fixa det sista och ikväll hoppas vi få Bill och Wendy på en sista sundowner för riktigt tidigt i morgon, onsdag,  är det dags att börja röra på oss igen. Vi har 170M upp till Culebra som tillhör Puerto Rico (US) och det borde ta oss runt 30-35 timmar upp dit. Vi kommer få ca 10 m/s med vinden in 135 grader, snett bakifrån, vilket kommer göra det oerhört rulligt men det är bara att bita ihop. I och med detta beslut så hoppar vi bland annat St Martin och de öarna runt där men vi behöver röra på oss. Dessutom kommer det in lite mer vind till helgen och då vet vi att vi ligger bra på Culebra.

Så vi tuffar på och har det väldigt bra 🙂

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *