//WL2K 1807011 Dag 4 mot Groenland

Position 180710 kl12:00 (14:00 UTC) 57*13,100N 049*42,900W
590 distans mellan St:Mary, Labrador till Nanortalik, Groenland Avverkat: 435 M
Kvar: 155 M
Medelfart de sista 24 timmarna: 5,45 knop
Medelfart totalt: 5,47 knop

Vi tuggar paa bra och vindprognosen staemde bra fram tills tisdag kvaell dvi helt ploetlistgt fick 8 m/s mitt i naesan. Alltsaa NNW. Knepigt. Men vi beslutade oss for attl laata motorn tugga paa. Nattpassen var haendelsloesa och det var bara dimman som stoerde pmitt morgonpass. Men vinden vrider mer och mer mot de prognostiserade SW-SSW och strax efter kl 09 kunde vi aentligen stanga av motorn igen. Strax innan 12 hoerde vi ett dovt muller bakom oss och Magnus spanade genast in radarn. Det visade sig att vi hade ett aakvader i hasorna. Genuan togs in och motorn startades. Vi gick upp mot vinden mot oester och koerde bort fraan aakvaedret som precis snikte bakom oss och fortsatte NW. PUST!! Det finns nog inget vaerre paa havet aen aaska! Denna gaangen gick det bra och vi tackade aen en gaang vaar radar. Den aer fantastisk. Vi hade ju lite tur ocksaa, att ovaedret inte kom rakt emot oss. Foer det gaar ju saellan att koera ifraan aaskskurar. Jag toemde ugnen paa all vaar elektronik och stoppade in de frusna pizzabitar vi hade kvar fraan var pizzalunch paa Labrador. Det satt som en smaeck till lunch!

I skrivandes stund ligger kaptenen i slingerkojen i salongen och tar igen sig. Nils har vakten och tycker att livet are riktigt gott naer vi kan segla saa som vi goer nu. Det blaaser ca 10 m/s och vi har vinden in 70-80 grader. Som vanligt tvaa rev i storen och full genua. Nanny gaar som taaget. Detta are verkligen forhallanden som Nanny (och vi) trivs i och Nanny dundrar fram i ca 6 knop! Varmaren gaar och kapellet aer upp vilket innebaer att vi har inomhussegling. Jag sitter paa durken i sittbrunnen och skriver detta. Det are hela 6 grader i vattnet. 10 i luften och haer i sittbrunnen har vi behagliga 21 grader. Det gaar verkligen ingen nood pa oss och allt are vael ombord. Snart gaer vi in paa sista dygnet!

Tack foer din halsning Kaj! Du skrev att du var uppe paa 60 grader darborta i Alaska. Vi aer nu uppe paa 57 grader, i hoejd med Goeteborg faktiskt! Vi kommer upp till 60 grader naer vi kommer fram till maalet ?

Kram till er alla
/Liv, Magnus och Nils
www.nanny166.se
PS detta postas ockspFacebook men det g via hemsidan sjag kan inte tagga Nils och Magnus. Dessutom kan vi inte se eller svara pkommentarer.
Satellittelefonen pom ni vill skicka gratis SMS till oss p+881632588062 via hemsidan https://messaging.iridium.com

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *