180804 Pitstop på Färöarna och dumma! dumma Facebook!!!!!

Efter 414 sjömil på tre dygn och tio timmar ligger vi nu vid en liten träbrygga i Tvöroyri på Syderör. Igår kväll kunder vi äntligen börja segla igen och jag fick en fin natt. Magnus fick det lite värre på morgonen när han närmade sig Färöarna och åkte på 4-5 knops motström och allmänt griniga vågor. Orsaken att vi gör ett snabbstopp här är att det kommer en front som blåser över i natt med 10-15m/s. Vi kände helt enkelt inte för det vädret. Tror vi börjar bli lite bekväma! .. så istället stannade vi här. Jag ringde hamnkaptenen när vi kom in i fjorden och han hänvisade oss till vår brygga. Vinden kom samtidigt som vi kom in i fjorden och vi hade 18 m/s rätt i “flabben”.  Tre minuter efter vi lagt till kom han ner till båten och hälsade oss välkomna med en fin folder med info om ön. Dusch och tvättmaskin i hamnkontoret en bit bort. Vatten o el på bryggan. Betalning? Nänä! Inte här inte! Behöver vi ringa tullen? Nej, nej. Det behövs inte! Konstig känsla att hissa gästflagget utan att först hissat den gula karantänflaggan. Ytterligare ett tecken på att vi närmar oss hem!
Vi dunkade Nanny full med diesel och gick därefter bort och fick oss en välförtjänt dusch på hamnkontoret och därefter var det dags för lite internet och mat. På vägen mot duschen så kände vi båda helt plötsligt en stark doft som tog oss ett par sekunder att placera. Det var doften av nyslaget, fuktigt gräs….. Tänk att en sådan enkel sak kan få en att bli så lycklig. När det gällde maten dock så fick vi tji på det. Hela byn är stängd. Inte ens hotellet är öppet. Vi hittade trots allt en liten bar och fick oss en varm macka och en öl. Sedan blir det tillbaka till båten och sova och kl 04 i morgon på morgonen  går vi vidare, direkt mot Norge och Utvaer.

Vackert!

Snabbstopp på Färöarna

Och varför är Facebook dumma i huvudet nu då?

Jo – de meddelade just att från och med 1 augusti så går det inte att posta inlägg via tredje parts verktyg, så som denna blogg. Detta innebär att vi inte längre kan posta på FB när vi seglar och inte har annan uppkoppling än satellittelefon eller SSB radio! REN IDIOTI!!!!! Så nu måste ni gå in på hemsidan för att få uppdateringar – de kommer alltså inte en länk på FB som ni kan klicka på….. Sorry! Men vi är ju snart hemma så….

 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *