Hydrauloljehaveri

När jag kom ut på bryggan så såg jag på långt håll att något inte var som det skulle i sittbrunnen. Kapellet satt liksom inte riktigt som det skulle och efter ett par meter såg jag vad som fattades. Vår rattpump var borta!! Jag svor så högt och ljudligt att Roger längre bort på bryggan kom farandes 🙂 Vi har ju fört diskussioner med varvet som fixade Nanny efter branden om vissa saker som inte riktigt fungerar som de ska. En av dessa saker var att det hela tiden har läckt hydraulolja vid rattpumpen. Tomas hade mailat mig och sagt att de varit en sväng och tittat i onsdags och skulle upp på fredagen också. Självklart lyfte jag på luren och ringde Tomas. Jag han inte ens säga mitt namn innan han ropade att han hade en kille på väg med rattpumpen under armen. Ja, ja vad ska man göra annat än att vänta. Men det tog inte många minuter innan en mycket trevlig kille som hette Jerry kom travandes på bryggan. Han slet i säkert två timmar med att få systemet tätt men efter lite sågande här och där och skruvande hit och dit så hade han fixat det. Han mumlade lite om klantskallar och jag förstod att han syftade på dem som gjort jobbet gången innan honom 🙂 Tomas ringde även upp en gång till och berättade att de hade plockat ut vår generator och kört den i provbänk och den ska fungera klanderfritt. Jag hoppas så – för våra mätningar från förra året visade ju på att det var något fel – någonstans…. Den fina Najaden som ligger tvärs över bryggan kom tuffandes med Eje och Staffan i och det är så roligt när hamnen börjar fyllas. Vi hade redan gett upp alla planer på att lämna bryggan så vi hamnade hos Ripasso en sväng och käkade middag tillsammans med en fantastisk kväll 🙂 men vi tog en tidig kväll och var ordentliga och lade oss i tid!!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *