Idag demonstrerar vi inte heller…

Jag var uppe redan vid åtta och hela hamnen badade i sol. Det var nästan vindstilla och jag kunde sitta i lä med kapellet öppet och gotta mig i bara T-shirt. Detta tillsammans med GP och min traditionella balja te gjorde denna morgon till den bästa på mycket länge. Och då har jag haft flera bra i det senaste 🙂 Men efter ett tag började det krypa i arbetsnerven och jag passade på att byta ett par trasiga kapellknappar. Dessa poppar av som popcorn just nu. När Magnus vaknade till liv så tog vi tag i dagens stora jobb. Att få monterat solcellsventilatorn i förluckan. Bara att få loss luckan var ett drygt jobb. Vi hade ju läckage i luckan i somras och då tryckte jag dit ett par “kluttar” med sikaflex för att få stopp på flödet. Och den lösningen har funkat bra men den var inte snygg. Så nu var det dags att göra det på riktigt. Innan alla beslag på luckan var borttagna, all gammal sika och silikon borttagen, luckan fått sig en omgång av Vim och tillslut fått ett 12 cm stort hål i sig så var klockan 12 och vi bröt för lite välbehövlig frukost. Uj, vad det smakar gott när man har jobbat lite för maten! Därefter började jag kladda tillbaka alla bultar och beslag och satte tillbaka luckan på plats för att avsluta med att trycka dit ventilen med en enorm mängd sika. Inga chanstagningar här inte! Fenderbrädan och ett par tunga lådor med bultar fick fungera som tyngd och så fick det ligga och gotta sig ytterligare ett par timmar. Magnus bytte blocken på skotskenorna till helt nya varianter eftersom de förra nu passerat 40-årsstrecket! Jag drog igång ytterligare ett projekt och det var av det mer läskiga slaget. Vårt nya kapell var inne och fick sig ett par förbättringar för ett par veckor sedan men då blev det lite för tajt runt vinscharna. Detta ledde till att alla kapellknapparna inte gick att knäppa. Efter att ha mailat lite bilder till Vingakapell så kom vi fram till att det bästa var att jag klippte upp lite i kapellet så att knapparna gick att knäppa och så skulle de sedan sy in en liten flik. Sagt och gjort och fram med saxen. Hu!…. Läskigt. Men det gick bra. När jag väl klippt så tejpade jag ihop kapellet med silvertejp så att kapellmakarna precis kan se hur stor flik de ska sy in – hoppas jag i alla fall. Så nu sitter det gamla kapellet på igen!! Förhoppningsvis blir det sista gången 🙂 Mats och Bettan med dotter Tessan hade fått sjösatt och kom ut på eftermiddagen. Nu är Björligan fulltalig 🙂 Ja, förutom Adventuregänget som har fått tillstånd att vara borta denna säsongen! Magnus drog också igång tryckvattnet och såg till att slangen löpte som som den skulle – den har ju en tendens att fastna ibland. Tillslut skruvade vi dit själva solcellen och det ska nog bli bra. Jag tycker inte att det kändes som att det blev ett jätteutsug av fläkten men med tanke på att den kommer att gå mest hela tiden så tror jag det kommer att bli bra. Ja, jag tror att det var det vi hann med för helt plötsligt var dagen slut och det var dags att åka hem. Nöjda och glada packade vi bilen och vinkade hejdå till Flory. Det är lyx att få en dag ledigt mitt i veckan och bara kunna åka ut och pyssla av sig lite. Det är faktiskt skönt för både kropp och själ :-

Solcellsventilator på plats.

130501_5362

Fler bilder finns under smått och gott

Mats och Bettan på gång in i solskenet 🙂

130501_5352

Klipp i kapellet (hu!)

130501_5345

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *