Arbetsdag 2

Jag sov som en STOCK fram till 09:30. Det var länge sedan vill jag lova!! Efter en sväng med toaexpressen som jag numera döpt min cykel till så var det bara att hugga tag i dagens jobb. Denna morgon var det mulet och det tackade vi gladeligen för. Jocke och Magnus satte igång att polera skrov och jag startade projekt “blått kladd.” Vi har lite skador under kölen. Flera av dem år många år gamla men vi har bara låtit dem vara – mest pga att vi helt enkelt inte har kommit åt att se hur omfattade skadorna varit. Nu står båten högre upp än vanligt så det gick att se berg och dalbanan under kölen. Nu låter det som vi ständigt och jämt går på grund men jag kan försäkra er om att så faktiskt inte är fallet 🙂 När alla lösa partiklar var bortskrapade och rentvättade blandade jag en omgång epoxi filler och skulle just slänga mig på marken för att börja kladda när Peter, vår kapellmakare, kom travandes. Jag var ju av förståeliga skäl inte så pratsam men han hade full förståelse: -) Vi kostade på oss en ordentlig brunch när killarna var färdiga med poleringen och därefter koncentrerade Magnus sig på våra två genomföringar vi förklarat krig med och Jocke började tejpa vattenlinje. Eftersom jag är mycket försiktig med ryggen så har jag haft flera projekt igång parallellt idag. Det gör att jag kan gå vidare och hitta på något annat så fort jag känner något i ryggen. Och detta har fungerat riktigt bra. Bland annat har jag haft ute bedflexen och tvättat med med ättika och vim så att de inte ska börja mögla. Men större delen av dagen har gått åt att kladda på blått epoxifiller i omgångar. Jocke gjorde ett fint tejpningsarbete med den numera höjda vattenlinjen och satte därefter igång att måla. Vi har tagit bort den vita randen mellan bottenlinjen och snobbranden och vi målade den tre gånger innan vi drog tejpen. Nu är ju inte hela båten bottenmålad utan bara de 20 översta centimetrarna. Innan vi målar resten måste den blå epoxin steln och vi måste slipa lite. Jag skjutsade Jocke till förjan och handlade lite mat innan jag tog tag i bottenmålningen igen. Magnus fick fixat vår Blakeventil från toan, (äckel, päckel jobb…)och satt in den nya loggen i nytt, större hål med nytt höljde samt att han efter ett extremt omilt våld fick loss genomföringen till handfatet i badrummet. Vid detta laget hade jag hunnit med en tredjedel av bottenmålningen (bortsett från de blåa partierna då) men klockan var långt efter 19 och vi var vrålhungriga. Nu hade vi lyxen att kunna åka hem till Farmor och Farfar och få oss en varm dusch och en god grillmiddag denna sena söndag. Åh, så gott och skönt! Nu sitter vi nere i båten och myser och bara slappar en liten stund innan vi kryper i säng för att vila upp oss inför de tre kommande arbetsdagarna. Vi får väl se hur mycket vi får sova – det blåser 10 m/s just nu…. Tack Jocke för hjälpen! Du gjorde verkligen nytta 🙂 Jag höll ju på att glömma en sak! På lördagseftermiddagen så kom det in en Rasmus i Fiskehamnen. Detta kan ju inte missas och Magnus och jag stod och tittade en stund och såg att det var en ketch och att den hette Izabella. Magnus kom på att det kunde vara Jacek, som han kände från kortvågsradiokursen. Jag har ju pratat och mailat med Jacek ett par gånger och när jag var borta på hemlighuset en sväng så var jag ju tvungen att kolla och mycket riktigt. Det var Jacek och hans fru Margareta som låg där. De skulle ha planeringsträff med styrelsen i JRSK. Vi fick besök en sväng av Jacek och Margareta ut på lördagseftermiddagen och jag var borta en tur hos dem och tittade på Izabella som snabbast. De hade hittat flertalet bra lösningar som vi gärna snor så där finns att ta till sig 🙂 Men vi får ta ett tillfälle att träffas när Nanny ligger i plurret igen.

 Izabela med Jacek o Margareta

130602_6676Hårt jobbande gubbar!

130602_6686Vattenlinjen är höjd och det gick bra!

130602_6700

Min fina styrpall – fast inte pluggad ännu då…. 130604_6647

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *