Semester och arbetsdag 3

Semester…. och jag sov till 08:30 och det var inte enligt planerna!!! Vi visste att det skulle blåsa idag och det skulle öka framåt lunch eftersom jag skulle måla snobbrand och bottenmåla klart så ville jag gärna slippa vinden. Men det sket sig. Redan vid nio så blåste det stadiga 10 m/s och jag kände mig smått förtvivlad när jag läste på färgburken. Enligt instruktionerna skulle man inte måla i stark sol eller vind…. eller hur! Sedan så var den övermålningsbar först efter 24 timmar vilket innebar att den behöver ett gäng timmar på sig att ens bli dammtorr. Efter promenerat tre varv runt båten medsols och ett motsols så bestämde jag mig för att köra i alla fall. Väderprognosen meddelade nämligen lika starka vindar på tisdagen och på onsdag hinner jag inte måla om det ska torka innan sjösättningen. Så det var bara att dra igång i vinden och solen. (solen har jag inget emot!! men vinden blåser ut skallen efter ett tag). Trots allt så gick det rätt hyfsat men lite vindspill åkte jag på. Veiko kom och meddelade att han skulle lyfta och spola av en båt och jag fick smått panik för vi står tre meter från spolplattan och dessutom i vindriktning från plattan. Med tanke på min nymålade snobblinje så var jag lite rädd. Men Veiko fixade så de stod i ena änden av plattan med trucken mellan oss så det blev inte så farligt. Tack för hänsynsfulla människor 🙂 Dagen gick i blåsten och vi hann med att bottenmåla och få genomföringen till toalettens handfat på plats med ny ventil och allt. Vindrodret fick sig en ny bottenplugg som jag epoxiade dit och efter lite bottenfärg på rodret pallade vi upp vindrodret på sin tänkta position. I morgon kommer svetsaren och vi har med maskeringstejp visat hur vill vill ha stagen svetsade. Så får vi se om svetsaren håller med oss och om vi kan få till det i morgon. Vi är lite oroliga för vinden för tydligen är det svårt att svetsa när det blåser. Vi avslutade dagen med att ta en promenad bort till glasskaféet och unnade oss en väldigt välförtjänt glasstrut! Nu är vi faktiskt klara för sjösättning – bortsett från vindrodret då. Och det känns riktigt riktigt bra!!!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *