Helsingör nästa

Måndag och andra semesterveckan – vad hände med den första?? Vi åt en tidig frukost och kramade Klas och Björn hejdå. Kl 07:40 gick vi ut genom vågbrytarna och i 7 m/s SEGLADE vi mot Helsingör. Efter lite pyssel och envetenhet så fick vi faktiskt vindrodret Boris att komma överrens med oss. Det visade sig att vi fick dra fram rodret och låsa det. För hydraulstyrningen gav med sig långsamt och släppte efter för trycket och därför ville Boris lova hela tiden. Vi litar inte 100 % på honom ännu, men han kommer få många chanser och tillfällen att visa vad han går för :-). Det blev en lugn segling förutom avbrottet av en hysterisk Liv som hittade sitt livs första fästing gött inborrad i vaden strax under knät!! Dumma Björn ;-( Efter lite mer än 10 timmar lade vi till i Helsingör och här var det ont om platser vill jag lova. Det var massor av båtar som letade men tillsist såg vi en ledig plats men vi kunde inte se någon grön/röd skylt och stack fram näsan till svenskarna som lång på platsen bredvid och de bedyrade att platsen var ledig och senare såg vi också den gröna skylten men den satt inte direkt synligt. Men det var nog tur annars hade nog någon annan snott platsen.

130701_8237

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *