Att sitta på skolbänken

Vi har pratat om det ett tag Magnus och jag. Att vi borde gå Utsjöskepparen alltså… Men det har alltid kommit något ivägen och jag tycker ärligt talat att det kan vara lite jobbigt och ansträngt att sitta på kurs ibland. Men nu har vi gjort slag i saken och i går kväll bar det av till Tallattergatan och tillsammans med 18 andra “elever” slog vi oss ner i bänkarna. Det ska nog bli rätt trevligt detta ändå och det var med stort intresse vi fick börja slå i böckerna och börja studera strömmar och tidvatten. Bara ytligt än så länge men vi förstod snabbt att detta kommer vara värdefull kunskap när vi ger oss ut i vatten med stora tidsvattenskillnader. Många i gruppen hade långseglarplaner och jag funderade lite på varför det ofta är så få kvinnor med i dessa sammanhang. På denna kursen är vi tre kvinnor av tjugo deltagare. Och detta var faktiskt en fråga som en av våra lärare tog upp. Det är ju en ren säkehetsfråga att mer än en ombord kan ta han om navigationen och hantera båten. Det är ju trots allt oftast par som är ute och seglar – men nu ska jag inte hänga upp mig på petitesser 🙂 Nu gäller det att plugga och hänga med från första början. Jag måste erkänna att min jobbresa nästa vecka helt plötsligt känns väldigt onödig eftersom den kommer att göra så jag missar kursen… Men Magnus får leka lite privatlärare så det blir nog inte så farligt.

Idag var jag inne en sväng hos Riggarna och lämnade in vår vindmätare som ska sitta i toppen. Vi har inte fått en reparerad – Garmin kunde inte ta emot den (!) så vi väntar med det till vintersäsongen. Plastningen av mastfoten går frammåt och det är det som de väntar på just nu. De hade också fått nya kortare spridare från Seldén och det är ju skönt att de (läs Magnus) upptäckte felet innan masten monterades. Men vi kan inte hoppas på att få tillbaka båten denna veckan utan om vi har tur så blir det till den 20:e.  – Abstinens….

Men nu verkar det som däcket är färdigplastat för det är i alla fall målat vitt och fint runt maststöttan

IMG_1002[1]

Och den 20:e har vi ju alla planer på att stå på kajen på Hönö och blåsa i lurar och trumpeter för då kommer våra kära långseglare på Adventure hem igen – Uj vad vi saknar er och Uj vad roligt det ska bli att ser er!!!!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *