Mastplundring

Idag tog vi ytterligare en sväng till Riggarna och nu plundrade vi verkligen masten på allt nyttigt. I morgon kommer farfar och tar hand om den gamla rullfocken. Vi vill också plocka av det gamla bomfästet och fästet till rodkicken. Bara för att ha som reserv. För de är ju lika nya som vår bom så vi ser ingen anledning till att bara låta dessa skrotas med resten. Men vi fick inte loss fästena ikväll eftersom vi saknade borrmaskin. 🙁  Men nu börjar också vår nya mast bli riktigt påklädd! Nu sitter TV-antenn, VHF-antenn, Vindsnurra och Vindex i toppen. Vår nya radarreflektor och den nya LED-däcksbelysningen var också monterad. Och tillslut – vår mastvinch satt på plats.

130911 (3) 130911 (12)

När jag kom hem och ändå stod i arbetskläder så gjorde jag ett ryck och målade takskivorna till badrummet och “hallen”. Vi har ju tyckt att vi har haft vitt tak i båten innan – men när jag målat den ena takskivan är det bara att konstatera att det har varit långt ifrån vitt. Så vi får nog ta och måla taket i salongen också – när nu nästan alla lister runt taket och grabbräckena ändå är nedmonterade.

130911

Bookmark the permalink.

One Response to Mastplundring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *