Hon är inte riktigt klok!

Jo, så är det faktiskt. Vi har en riktigt god vän som inte är riktigt klok! För vad ska man säga om en person som har en fin, fullutrustad och fantastisk segelbåt på 35 fot och sedan går och köper sig ytterligare en båt? Och vi pratar inte om en liten badbåt för att fiske utan vi pratar om en stor sardinburk till stålbåt på 31 fot… Båten i sig är ful som stryk och i grunden rätt bra, men det kommer att bli ett jätteprojekt att få ordning på henne (eller undrar om inte sardinburken är en han…) Hennes plan är klockren – rusta upp båten på enklast möjliga sätt och sedan ta sig en tur på ett par månader genom kanalerna i Europa ner till Medelhavet. Vi var med henne och tittade på båten ute på Öckerö för ett par veckor sedan och både Magnus och jag insåg att hon mentalt köpte båten vid första anblicken – fast hon fattade det nog inte det riktigt själv själv. Med lite is i magen och med en god portion av prutande så blev hon i alla fall hux flux stolt redare och ägare till båt nr 2. Plats för båten att stå på land under renoveringen är fixad och avseglingsdatum är mer eller mindre bokat. Tittar man närmare på båten så har den en bra motor, den är tät (?) och har en ny hydraulstyrning. Den lilla el som finns är korrekt kopplad och båten var hyfsat ren och luktfri. Alltså – inget vatten, inget kök ingen fungerande toalett eller tank. Nämnde jag att den är ful som stryk?? Så det finns lite att jobba på….. Det är någonstans här som man börjar inse att den som tar på sig ett projekt av denna storlek inte kan vara riktigt klok! Inte riktigt navlad eller funtad kanske är andra uttryck man skulle kunna använda! Men måste man vara det då? Klok, riktigt navlad eller funtad menar jag??? Nej jag tror inte det, – för om man är för klok så kommer man nog inte så långt här i världen. I alla fall så kommer man inte till Medelhavet med sin egen båt. Så det är med största respekt som jag säger “Hon är inte riktigt klok” och jag är helt och hållet övertygad om att hon kommer att ro iland projektet och framförallt genomföra det – på hennes egna utmärkta sätt! Med kristallkrona i båten och allt. Och namnet är redan klart Ugglie 🙂

Detta är ett projekt vi med glädje kommer att följa – och det finns en blogg såklart!

http://happie-canal.blogspot.se/

Här kan ni följa kaptenskan på Happie med hennes kanalprojekt med Ugglie alias Happie-Canal

Bookmark the permalink.

2 Responses to Hon är inte riktigt klok!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *