En helg på Happie

Tidig på lördagen hämtade Kajsa mig och vi styrde kosan mot Gullholmen. Tidigt och tidigt förresten. Klockan var strax efter 9 och för mig är det tidigt en lördag i slutet av november. Solen sken och det var helt fantastiskt väder när vi stod på akterdäck på färjan ut till Gullholmen. Ljuset var helt fantastiskt och jag var sååå glad över att jag högg med mig kameran det sista jag gjorde när jag gick ut genom dörren på morgonen 🙂 Efter lite välkomstbubbel i sittbrunnen gick vi på den lilla julmarknaden och sedan tog vi en jultallrik på Skottarn. Jag fick en specialtallrik helt utan fisk och skaldjur men det var så fullt på restaurangen att vi tog med oss tallrikarna ner i båten och käkade lunchen där i stället. Sedan tog jag mod till mig och gav mig i kast med dagens arbete. Jag hade nämligen snabbt blivit befodrad till VVS ansvarig på Happie och den icke fungerande toaletten hamnade på min lott. Nu gick det väl sådär, toaletten i sig är helt slut och måste bytas och vi fick inte bukt med stoppet. Men för att göra en äcklig historia kort så är den nu i alla fall tömd så att det inte kan frysa sönder och så får det vara i vinter. Därefter gav vi oss ut på trevligare äventyr och tog en tur till Käringön med Henriks båt. Och det blev en hel del foton på denna båttur oxå…. Och ett glas vin på Petterssons såklart 🙂 På kvällen var det julbord men jag hoppade faktiskt maten eftersom det var 90% fisk och skaldjur – men konstigt nog var jag inte hungrig så det gick bra ändå.

Natten var rätt blåsig men trots en gnällande fender i örat så sov vi riktigt gott och vaknade till ett Gullholmen som badade i sol. Kajsa tog en tidigare färja och vi satt i sittbrunnen och bara njöt fram tills det var dags för oss att lämna. Fast färjan fick köra till Tuvesvik två gånger eftesom den var full – det måste vara ovanligt i december….

Magnus mötte upp oss i Hjuvik och vi tog färjan över till Hönö och passade på att titta till Nanny. Hon har det så bra så – och nu är hon julpyntad också och fått grundvärme inombords. Därefter var det traditionsenligt adventsfika hos farmor och farfar där vi gott och väl fick i oss vår årsranson av goda kakor.

En sådan här helg gör att man klarar vintern lite bättre. Men vi hoppas på att få segla lite till innan nyåret – och varför inte i mellandagarna 🙂

Bookmark the permalink.

2 Responses to En helg på Happie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *