Planering inför 2014

Planera är alltid roligt! Denna helgen var planen att segla till Marstrand med Tony och Sofia… Den planen ändrade vi på efter som vädret var ruggigt regnigt och tråkigt.  Istället träffades vi hemma hos oss och fick oss en god middag. Och våra kära vänner hade en välfylld kasse med sig som vi hade svårt att slita oss ifrån.  Tony och Sofia var ju på ett sexmånaders seglingsäventyr förra året och eftersom vi är i planeringstagen för nästa säsong passade vi på att intervjua dem. Och kassen de hade med sig var full med sjökort, tidningar och pilots som vi nu sitter och plöjer i var sin soffhörna. Tänk vilken tur vi har som har så fina vänner som så frikostigt delar med sig 🙂

Planen för 2014 är nämligen att vi ska segla till London (YES!!!!) Och vi har faktiskt tänkt att lyxa till det och vara lediga i åtta veckor. Fem veckor semester och tre veckor tjänstledigt. Nu gäller det bara att vi får fjäskat med våra chefer så att de verkligen ger oss ledigt. Men det verkar inte helt omöjligt och om det inte är helt omöjligt så tar jag det som ett JA – och då kan vi börja planera.

Vi tänkte oss att gå söderut till Kiel och genom Kielkanalen ut till Brunsbuttel. Därefter till Holland och via “The standig mast route” ner till Amsterdam och när vädret tillåter så går vi över kanalen och in i Themsen för att lägga till vid marinan nere vid Towern (coolt – eller hur!!) Tillbaka tänker vi oss ett jätteben från England direkt över till Danmnark och – Thyborön. Det är ett ben på ca tre dygn mellan England och Danmark vilket vi ser som en ny utmaning. Sedan går vi genom Limfjorden och tillbaka till västkusten. Det blir en tripp på ca 1500 M – mellan tummen och pekfingret och det känns ju fullt lösbart på åtta veckor. Och framförallt känns det spännande. Vi har ju tex aldrig slussat eller gått på kanaler på detta sättet. Att marinan inne i London är svindyr tror jag helt enkelt vi får leva med. Magnus hittade på nätet att det kostar ca 630 kr per natt utan el…. Men det lär det vara värt 🙂

Planering 2014

Bookmark the permalink.

2 Responses to Planering inför 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *